Täna saab lähemalt tutvuda Viljandi valla kaasava eelarve ideedega

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandis ehitati kaasava eelarve raha eest viimati huvikooli taha seikluslinnak. Viljandi vallas on kaasav eelarve sel aastal esimest korda ning pakutud ideede hulgas on samuti mänguväljakuid, ronimislinnakuid ja seiklusalasid.
Viljandis ehitati kaasava eelarve raha eest viimati huvikooli taha seikluslinnak. Viljandi vallas on kaasav eelarve sel aastal esimest korda ning pakutud ideede hulgas on samuti mänguväljakuid, ronimislinnakuid ja seiklusalasid. Foto: Marko Saarm

Viljandi valla kaasava eelarve rahvahääletusel on vallaelanikel võimalik valida 12 idee vahel. Täna, 24. septembril tutvustavad ettepanekute esitajad neid kell 18 Viiratsi rahvamajas.

Vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Raivo Loti saadetud pressiteates sõnatakse, et Viljandi valla kaasavas eelarve ideevõistlusele laekus 20 ettepanekut, millest hääletusele pääses 12. Hääletada saab Viljandi valla elanik, kes on 21. septembril vähemalt 16-aastane ning iga elanik saab valida kolm ideed. Viljandi valla kaasava eelarve suurus on sel aastal 35 000 eurot. Kui raha jääb üle, jagatakse see mitme idee vahel.

Elektrooniliselt on võimalik oma lemmikud valida keskkonnas volis.ee ning selleks võib minna Viljandi vallamajja või mõnda valla teenuskeskusesse või lähimasse raamatukokku, kus töötaja aitab keskkonda siseneda. Selleks on vaja kaasa võtta ID-kaart koos PIN-koodidega. Samades kohtades saab hääletada ka pabersedeliga.

Põhjalikumalt saab ideede sisu ja hääletuse seisuga tutvuda siin.

Viljandi valla kaasava eelarve ideed

Surva silla ujumiskoha renoveerimine Tänassilma jõe kaldal

Soovitakse korrastada ujumiskoha betoonala ja trepp ning paigaldada sinna pink, riietuskabiin, prügikast ja ujumisplatvorm, millelt vettehüppeid saaks sooritada.

Viiratsi perepargi edasiarendus: skate-park ja lauatenniselaud

Viiratsi pereparki soovitakse juba olemasolevale asfaldiplatsile skate-parki koos betoonist lauatenniselauaga. Skate-pargi koosseisu on planeeritud kümme puidust ja veekindlast vineerist tehtud elementi. Eeldatav maksumus 20 000 eurot.

Välijõusaali rajamine Saarepeedile

Looduslikku asukohta Saarepeedi kettagolfiraja ja kooli lähedusse soovitakse rajada välijõusaal. Eeldatavaks maksumus 15 482 eurot.

Kalmetu seikluslik õueala

Kalmetu kooli parki soovitakse paigaldada maasse kaks batuuti ning puude vahele eritasandiline abinööridega slack-batuudi tasakaalurada. Eeldatav maksumus 11 754 eurot.

Rulapargi rajamine Holstresse

Holstre noored soovivad kohaliku kooli territooriumile ehitada rulaparki, kus saaks harrastada tõuke- või trikiratta ja rulluiskudega sõitmist. Eeldatav maksumus 18 697 eurot.

Sultsi küla ja noorte tegelusväljak

Paistu kooli esisele õuealale soovitakse rajada tegevusväljak Sultsi küla ja lähipiirkonna lastele ning noortele. Eeldatav maksumus 31 770 eurot.

Kärstna mõisa kiviaia esimese osa taastamine

Lõik, mida soovitakse korda teha on 180 meetrit pikk ja 1,5 meetri kõrgune. Eeldatav maksumus 20 000 eurot.

Avalik mänguväljak Pärile

Päri külla soovitakse rajada avalik mänguväljak, mis sisaldab liumäge ja ronimislinnakut. Eeldatav maksumus 8100 eurot.

Saarepeedi laululavale külakiik

Saarepeedi kruusakarjääri juures oleva laululava juurde soovitakse ehitada külakiik. Eeldatav maksumus 5000 eurot.

Virgestusala loomine Ramsi alevikku

Ramsi alevikku soovitakse rajada virgestusala, mis koosneks välijõusaalist, pendelkarussellist ja välibatuudist. Projekti eeldatavaks maksumus 35 000 eurot.

Mänguväljak Mustiverre Oksale

Mustiverre Oksale soovitakse rajada mänguväljak. Eeldatav maksumus 5000 eurot.

Kärstna mänguväljak

Kärstnas soovitakse vana avalikus kasutuses olev mänguväljak vahetada uue vastu. Asukohaks on pakutud Pärna tänav 6 kinnistu ja eeldatavaks maksumuseks 15 000 eurot.

Allikas: VOLIS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles