Omamaised mahearbuusid otsivad turul kohta

Alice Lokk
, reporter
Copy
Talutoidu Aida juhatuse liige Riina Piir näitas esmaspäeva hommikul viit viimast mahearbuusi. Uued saabusid müüki teisipäeval.
Talutoidu Aida juhatuse liige Riina Piir näitas esmaspäeva hommikul viit viimast mahearbuusi. Uued saabusid müüki teisipäeval. Foto: Marko Saarm

Viljandis Tallinna tänaval Talutoidu Aidas on müügil Viljandimaal kasvatatud mahearbuusid. Kasvataja uurib esialgu, mis hinda on ostja nende viljade eest valmis maksma.

Poe juhatuse liikme Riina Piiri sõnutsi on paarikilosed mahearbuusid müügiks läinud hästi. «Eelmisel nädalal toodi kolm kasti ja praegu (esmaspäeval – toimetus) on viis arbuusi alles. See on ikkagi mahe, sellel on omaette suur väärtus,» ütles ta.

Mahearbuuse kasvatab Viljandi vallas Mustapali külas tegutsev osaühing Nelja Tuule, kes müüb ka muid mahesaadusi. Ettevõtte omanik Relika Ivask ütles, et mahearbuuse on kasvatatud varemgi prooviks, kuid seekord otsustas ta esimest korda need Talutoidu Aita müüki viia. «Eelmisel aastal sõime neid ise mitu kuud, enne kui otsa said,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles