Raad täpsustas avalike ürituste keelamise korda

Priscilla Õmblus
Copy
Esmaspäeval otsustas linnavalitsus järgmise kolme nädala jooksul jätta avaliku ürituse load välja andmata. Varem loa saanud üritustelt seda ära ei võeta, isegi kui need on järgmise kolme nädala jooksul.
Esmaspäeval otsustas linnavalitsus järgmise kolme nädala jooksul jätta avaliku ürituse load välja andmata. Varem loa saanud üritustelt seda ära ei võeta, isegi kui need on järgmise kolme nädala jooksul. Foto: Kaisa Ailt

Eile võeti linnavalitsuse istungil vastu otsus, et järgmised kolm nädalat ei anta välja uusi avaliku ürituse korraldamise lube. Täna täpsustas raad, milliseid üritusi ja millistes tingimustes see otsus täpselt puudutab.

Nimelt ei puuduta otsus teatrietendusi, kontserte, kinoseansse, näitusi ja spordivõistlusi, mis toimuvad ruumis, samuti neid vabaõhuüritusi, mida ei korraldata avalikult kasutatavas linnaruumis.

Kõik linnas kavandatavad üritused toimuvad, kui korraldaja pole teatanud teisiti.

Küll aga puudutab otsus kitsalt avaliku ürituse loa kohustusega üritusi, mis on avalikus linnaruumis või peavad muul põhjusel toimumiseks omavalitsuselt luba taotlema.

Varem loa saanud üritustelt seda ära ei võeta, isegi kui need on järgmise kolme nädala jooksul.

Linnavalitsuse otsus lähtub terviseameti nädalavahetusel avaldatud soovitusest üritused kolmeks või neljaks nädalaks edasi lükata.

Küll aga on toonitatud, et tegu on soovitusega, seega tuleb ürituse korraldajal endal hinnata, kas ja mil määral ta oma plaane muudab. Kindlasti ei tohi üritustel osaleda haigustunnustega inimesed. Nemad peavad jääma koju ja võtma ühendust oma perearstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles