Kogukonnakino alustas täissaaliga

Margus Haav
, reporter
Copy
Kogukonnakino seansi eel juhatas kultuuriajakirjanik ja filmisõber Valner Valme kinokooli.
Kogukonnakino seansi eel juhatas kultuuriajakirjanik ja filmisõber Valner Valme kinokooli. Foto: Annika Vihmann

Esmaspäeval läks Viljandis käima Kogukonnakino, mis annab edaspidi viljandlastele igal esmaspäeval võimaluse vaadata väärtfilme ja kinoklassikat kogu maailmast. Korraldajate rõõmuks tõi esimene seanss Forum Cinemase Centrumi kinno täismaja. Avafilmina linastus  Austraalia draama "Piimahambad". 

Kogukonnakino algataja ja idee autori Heldi Ruiso sõnul ei osanud korraldajad esimeselt seansilt midagi oodata. 

"Et formaat oli uus ja aimdus väärtfilmi sõprade hulgast Viljandist ainult tunnetuslik, leppisime omavahel kokku, et oleme ka ühe vaataja üle õnnelikud. Aga kinosaal tuli inimesi täis," rääkis Ruiso pressiteate vahendusel. Veelgi suuremat rõõmu tegi korraldajal see, et juba esimesel seansil tekkis kiiresti kogukonnatunne: publiku hulgast tuldi appi toole ja laudu tõstma ning kiidusõnu ja tänulikkust avaldama. 

Esimesel korral eelnes filmilinastusele kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme juhtimisel. Kinokool jääb ka edaspidi kord kuus üht valitud seanssi saatma. Järgmisel esmaspäeval saab vaadata Roy Anderssoni filmi  "Lõputusest", mis näitab elu ja olemise väärtust, äratades meis soovi seda hindamatut varandust hoida ja edasi anda. Film pälvis 2019. aasta Veneetsia filmifestivalil parima režissööri Hõbelõvi. Oktoobri kava, millest kaks näitamisele tulevat filmi valisid välja Kogukonnakino Facebooki grupi osalejad ja kaks lisavad korraldajad, avaldatakse septembri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles