Homme lippavad koolinoored heategevuslikul teatejooksul

Priscilla Õmblus
Copy
Homme joostakse üle Eesti traditsioonilist heategevuslikku teatejooksu. Viljandis algab see kell 14 Jakobsoni kooli staadionil.
Homme joostakse üle Eesti traditsioonilist heategevuslikku teatejooksu. Viljandis algab see kell 14 Jakobsoni kooli staadionil. Foto: Elmo Riig

Hommel antakse 28 linnas ja asulas start 15. heategevuslikule teatejooksule, mis on Eesti suurim koolinoorte spordiüritus ning avab üleeuroopalise spordinädala Eestis. Viljandis joostakse algusega kell 14 Jakobsoni kooli juures.

Joostakse staadionidel, parkides ja linnakeskustes.

Kell 13 avab Pärnu Rannastaadionil teatejooksu Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid koos Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusega, kell 13.50 algab teatejooks Tallinnas Kadrioru staadionil Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa avasõnadega.

Jooksust võtavad osa V–IX klassi õpilased võistkondadena. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200–400 meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, vaid oluline on osavõtt.

Heategevuslik aktsoon kutsub inimesi üles annetama Haapsalu neuroloogilisse rehabilitatsioonikeskusesse mängulise liikumisraja rajamise toetuseks. Sellest tuleb Eesti esimene liikumisrada haiglas, kus viibivate laste liikumisvõimalused on piiratud.

Teatejooks peaks innustama noori tundma rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning samal ajal pakkuma toetust nendele noortele, kes on liikumisvõime kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles