«Kitsi mulk koroonat edasi ei anna» ehk Pikalauapidu pakkus taas rõõmu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Valgete linadega kaetud pika laua taga hakkas silma nii mõnigi tuntud nägu. Teineteise vastas istusid graafiline disainer, kunstiakadeemia õppejõud Kristjan Mändmaa (vasakul) ja muusik Ruslan Trochynskyi.
Valgete linadega kaetud pika laua taga hakkas silma nii mõnigi tuntud nägu. Teineteise vastas istusid graafiline disainer, kunstiakadeemia õppejõud Kristjan Mändmaa (vasakul) ja muusik Ruslan Trochynskyi. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval pani Viljandi linn oma sünnipäeva puhul taas valmis pika laua ja pakkus rahvale kooki. Lõviosa suupoolisest tõid aga külalised ise piknikukorviga kaasa. Kohale tuldi perede ja sõpruskondadega, laua ümber oli igas vanuses inimesi. Näha võis jalgrattaid ja lapsevankreid.

Keskpäeval mängis pillimees Volli lõõtsa ja laulis rahvalikke laule. Ilm oli ilus ja kõigil meeleolu hea. «Õunakas. Küpsetasid Pihla ja Piibe. Söö mind», võis lugeda ühe koogi kõrvalt sildilt. «Maitske värskelt pressitud õunamahla,» pakkus teise laua juures Peedu Põld.

Valgete linadega laud

Sealsamas istus rahuloleva näoga Malle Neerot. «See on ääretult tore ettevõtmine. Tänavale on kaetud valgete linadega laud ja tellitud on maitsvad koogid. Minu poolt on korraldajatele suur kummardus ja tänu,» lausus ta ning lisas, et niisuguseid istumisi võiks sagedaminigi korraldada. Ise pakkus ta rukkisepikust tehtud võileibu. «Nisu ei ole siin sees grammigi,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles