Viljandi järgmised kolm nädalat uusi üritusi ei luba

Üllar Priks
, reporter
Copy
Ööklubi. Pilt on illustratiivne.
Ööklubi. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman / Postimees

Terviseameti soovitusest lähtudes peatab Viljandi linnavalitsus järgmiseks kolmeks nädalaks avaliku ürituse lubade väljastamise. Juba väljaantud lubasid linn tagasi ei võta, kuid palub tungivalt, et korraldajad järgiksid terviseameti soovitusi, mis on avaldatud ameti kodulehel ja meedias.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et linn järgib terviseameti nädalavahetusel antud soovitust üritused kolmeks või neljaks nädalat edasi lükata ning hoiab koroonaviiruse levikul silma peal. "Viljandis pole seni koroonaviiruse puhangut tekkinud ja soovime, et see nii ka jääks," lausus linnapea. Ta lisas, et kõigi ürituste korraldajatel soovitab linnavalitsus kaaluda ürituse edasilükkamist või ärajätmist. "Kui üritus siiski toimub, tuleb tagada desinfitseerimisvahendi ja kaitsemaskide kättesaadavus kõigile külastajatele," lausus linnapea.

Terviseameti sõnul võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada. Et järgmised kolm nädalat on viiruse kontrolli alla saamiseks kriitilised, soovitab amet edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused. Üritused soovitatakse kolm või neli nädalat edasi lükata ja seejärel uuesti olukord üle hinnata. Riski püsides või suurenedes tasub üritus üldse ära jätta või lükata see kaugemasse tulevikku. Kui üritus on täiesti vältimatu, tasub seda teha võimalikult väikeses seltskonnas, järgides kõiki terviseameti antud turva- ja ohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles