Selgeks saavad nii nõudepesu kui projektikirjutamine

Alice Lokk
, reporter
Copy
Pärast tundide lõppu täituvad Viljandi noortetoa saalid kiirelt. Koos noortega toimetavad seal Liis Lääts, Rita Pomber, Maarit Järsk ja Tiina Tart (ees).
Pärast tundide lõppu täituvad Viljandi noortetoa saalid kiirelt. Koos noortega toimetavad seal Liis Lääts, Rita Pomber, Maarit Järsk ja Tiina Tart (ees). Foto: Marko Saarm

Viljandi Lennukitehases Hariduse tänava lõpus viimasel seitsmel aastal toimetanud Viljandi avatud noortetuba ehk VANT pole mõeldud ainult ajaveetmiseks. See on koht, kus noored saavad kujundada oma tulevikku, leides uusi sõpru ja õppides uusi oskusi.

VANT avati 2013. aasta 14. septembril ning nagu ütles selle juhataja Tiina Tart, on sinna puhkama, mängima ja üritustest osa võtma oodatud kõik seitsme- kuni 26-aastased noored. «Kõige rohkem käib meil 12–16-aastasi lapsi, nooremaid on vähem. Samas on ka 17–26-aastased päris hästi esindatud.»

Töötajate sõnul on tänavune hooaeg alanud rahvarohkelt: mitte ühelgi päeval pole seal käinud vähem kui 40 inimest.

Noortetoa suurim tõmbenumber on trikipark, kus saab sõita rulaga, BMX-i rattaga ja tõukerattaga. Mängude saalis ootavad noori piljard, lauatennis, lauajalgpall, õhuhoki, PlayStationi konsool mänguga «Just Dance» ning mitmesugused lauamängud. «Mängude saali vahendeid täiendame kogu aeg, sest noorte huvid muutuvad päris kiiresti. Näiteks kui soetasime siia kendamad, olid nad nende üle väga õnnelikud,» rääkis Tart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles