Kodutütred ja noorkotkad kogu Eestist tulevad Karksi-Nuia matkamängule

Üllar Priks
, reporter
Copy
Ülesvõte kodutütarde 88. sünnipäevalt.
Ülesvõte kodutütarde 88. sünnipäevalt. Foto: Ain Liiva

3. oktoobril saab teoks iga-aastane kodutütarde ja noorte kotkaste matkamäng, mis on mõeldud nooremale vanuseastmele. Matkatakse Karksi-Nuias ja selle lähemas ümbruses, et saada uusi teadmisi, hankida kodanikuoskusi ja harjutada tegutsemist meeskonnas.

Igast maakonnast tuleb kaks neljaliikmelist võistkonda, üks kodutütarde ja teine noorkotkaste oma. Võistkonda kuulub kaks 7–9-aastast ja kaks 10–12-aastast liiget. Raja pikkus on umbes 4,5 kilomeetrit ning sellel on 20 kontrollpunkti. Võistkonna ülesanne on 4 tunni jooksul läbida vabalt valitud järjekorras võimalikult palju kontrollpunkte. Maksimaalne aeg kontrollpunktide läbimiseks on neli tundi. Aja arvestamiseks kasutatakse SI märkesüsteemi.

Matkamängu korraldaja ja Sakala maleva noorteinstruktor Tiina Ott ütles, et võistlejad peavad kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasavõetud varustusega ning ilma igasuguse kõrvalise abita. "Eesmärk on panna noored ühiselt tegutsema ja teineteisega arvestama ning selle läbi jõutakse soovitud tulemuseni. Meeskonnatöö on meie tegevuse üks võtmesõnadest," lisas ta. 

Kodutütarde ja noorte kotkaste organisatsioonide missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu. Kaitseliidu noorteorganisatsioonidega on võimalik liituda kõigil 7–18-aastastel Eesti noortel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles