Täna ja homme võistlevad linnastaadionil eriolümplased

Priscilla Õmblus
Copy
Homme ja ülehomme peetakse Viljandi linnastaadionil Eriolümpia kergejõustikuvõistlusi.
Homme ja ülehomme peetakse Viljandi linnastaadionil Eriolümpia kergejõustikuvõistlusi. Foto: Elmo Riig

Homme kell 12 avatakse Viljandi linnastaadionil Eriolümpia kergejõustikuvõistlused, millel osaleb rohkem kui sada sportlast.

Esimest korda kestavad Eriolümpia kergejõustikuvõistlused kahel päeval. "Pikalt planeeritud ja lõpuks toimuvad võistlused toovad kokku üle saja sportlase 20 asutusest, et võistelda seitsmel spordialal," ütles peakorraldaja Siret Kruk.

Üritusele on palutud igast Eriolümpia liikmesasutusest kuni kuueliikmeline esindus koos treeneriga. Esimesel päeval kella 12–15.30 peetakse eelvõistlused ja teisel päeval kella 10 alates võisteldakse oma tugevusgruppides, et välja selgitada parimad. Eriolümpia võistluste eripära ongi divisjonides ehk tugevusgruppides võistlemine. See annab hea võimaluse kõigil eduelamus saada.

Eriolümpia – Special Olympics – on maailma suurim spordiorganisatsioon ja sotsiaalne liikumine intellektipuudega inimestele. Organisatsioon on loodud 1968. aastal Ameerikas ning sellesse kuulub 5,4 miljonit sportlast 193 riigist. Eriolümpia Eesti ühendusse kuulub 44 liikmesasutust ja 22 eraisikut. Eriolümpia tegevuses osaleb Eestis aasta läbi ligi 2000 sportlast. Liikumise eesmärk on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust ning pakkuda neile paremaid sportimisvõimalusi ja eneseteostust spordi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles