Päevakommentaar. Nädal aega koroonakahtlusega

Eget Velleste
, reporter
Copy
Koroonatestile minejad proovivõtupunkti ukse ees järjekorras seismas.
Koroonatestile minejad proovivõtupunkti ukse ees järjekorras seismas. Foto: Elmo Riig

KOLME PÄEVAGA ON koroonaproovi vastus käes – sellise lubaduse andis proovide võtmisega tegeleva ettevõtte Medicum juhatuse liige ja avaliku testimise organisatsiooni koordinaator Tõnis Allik 15. septembri "Aktuaalses kaameras". Mina olin selleks ajaks oodanud prooviandmist viis päeva. Tulemuse sain teada nädal pärast kurguvalu tõttu perearsti poole pöördumist. See oli negatiivne nagu ka nädala väldanud kogemus.

Allik möönis AK-s, et üksikutel puhkudel võib ooteaeg kujuneda pikemaks. Läinud kolmapäeval Sakala ajakirjaniku küsitletud 12-st proovi andnust 11 – mina nende hulgas – olid oodanud prooviandmist nädalapäevad. Ei kõla nagu üksikjuhtumite moodi. Viljandis on ootejärjekord lubatust pikem ning sellega tekitatakse inimestele tüli ja muret juurde.

Ootuse saada proovi vastus teada lähipäevil tekitas minus pereõde, kellele oli asjade käigu kiiruse kohta nähtavasti sama räägitud. Jagasin seda infot omakorda lähedaste, tööandja ja ülikooliga. Teisisõnu kõigiga, kellega mul oli enne haigusnähtude ilmnemist kontakt ja keda võisin koroonaviirusega nakatada. Juhul muidugi, kui see mul üldse on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles