Riigipiiril aasta hiljem. Midagi pole muutunud (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Piiripostid paistavad kõik kõrge heina seest välja - mõni rohkem, teine vähem, aga see nõue, et piir peab olema nähtav ja eristatav, on täidetud. Selle posti ümbruses on taimed keskmisest madalamad.
Piiripostid paistavad kõik kõrge heina seest välja - mõni rohkem, teine vähem, aga see nõue, et piir peab olema nähtav ja eristatav, on täidetud. Selle posti ümbruses on taimed keskmisest madalamad. Foto: Marko Suurmägi

Läti riik on eestlased ohtlikuks kuulutanud ja nõuab kõigilt Eestist riiki tulijailt kümnepäevases karantiinis olemist. Sellest hoolimata ajasin teisipäeval Lilli piiripunktis täpselt riigipiiril endale kummikud jalga, et minna kontrollima, kas piiririba on saanud puhtamaks, nagu siseminister talvel lubas.

Täpselt aasta tagasi olin sealset olukorda uurimas käinud ning nüüd võin etteruttavalt öelda, et selle ajaga võrreldes pole midagi muutunud. Lootus pole aga kadunud, sest ehkki ilmad on muutunud vihmaseks ja kõledaks ning nimetatud piirilõik äärmiselt vesiseks, kinnitas politsei- ja piirivalveamet, et varsti jõuavad heakorratööd ka sellesse piirkonda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles