Maailmakoristajad puhastasid veerandtunniga mänguväljaku ümbruse konidest

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Joosep Tammemäe sõnul ärgitas meeskonda konisid korjama meedias nähtud aktsioon.
Joosep Tammemäe sõnul ärgitas meeskonda konisid korjama meedias nähtud aktsioon. Foto: Erakogu

Maailmakoristuspäeva puhul käis spordimees Joosep Tammemäe koos keskkonnainspektsiooni kahe kolleegiga Valuoja orus prahti koristamas.

Kolm inimest lasid Valuoja oru laste mängu- ja parkuuriväljaku ümbruses viieteistkümne minuti jooksul kätel käia ning tulemus kurvastas. "Ainuüksi ühe mänguväljakuäärse istepingi ümbert korjasin ma 51 koni," ütles Tammemäe ja lisas, et konirikas oli ka Ugala ringristmiku juurest turu poole suunduv kõnnitee.

Esikohta vääris tulemus 83 koni, teise koha sai 44 koni korjaja ning kolmandaks jäi 24 koni noppija.

Tammemäe teadis konirohkusest oma sõnul juba varem ning seega tulemus teda väga ei üllatanud, kuid tema kolleeg oli laste mänguväljaku pinkide ümbrusest korjatud saagist hämmastuses.

Prügi metsa viimise probleemist on aastaid räägitud ja sellega võideldud, aga maas vedelevatele konidele pööratakse avalikult tähelepanu alles viimasel ajal. Tammemäe sõnul oli kolmiku eesmärk aidata kaasa suitsukonide rohkuse teadvustamisele. Nii osalesid nad kodanikualgatuste «Meri algab siit» ja maailmakoristuspäev koostööst sündinud 15 minuti koristusaktsioonis.

Konisid korjanud kolmikust ei suitseta keegi.

Laupäeval on ülemaailmne maailmakoristus, mis kulgeb südaööst Fidži saartelt rohelise lainena üle maailma ja lõpeb Eesti aja järgi pühapäeva hommikul kell kaks Hawaiil. Eestis pööratakse tänavu tähelepanu eelkõige väikesele ja nähtamatule prügile, mis igal pool meie ümber salakavalalt laotub. Need on suitsukonid, pudelikorgid, aga ka pakendid ja ühekordsed nõud. Laupäeval saavad kõik soovijad anda oma panuse selle prügi saatmiseks õigesse kohta – prügikasti – ja aktsioonis kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles