Ööpäevaga lisandus 22 nakatunut, kõige rohkem Tallinnas

Margus Haav
, reporter
Copy
Terviseamet soovitab üritustel osalejatel oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA.
Terviseamet soovitab üritustel osalejatel oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA. Foto: Konstantin Sednev

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2969 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 22 osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus enim nakatunuid Harjumaale – 14. Ida-Virumaale laekus neli uut positiivset ja Raplamaale kaks. Kahel juhul polnud positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht registreeritud.

Harjumaa 14 nakatunut on kõik Tallinnast ning terviseameti teatel on neist kuus varasemate haigete pere- ja lähikontaktsed ning kaks haigestusid töökontakti kaudu. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

15.-16. septembril lisandunud haigusjuhtudest kahel juhul oli nakkus saadud Poolast ja Valgevenest ning kuuel juhul oli tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega.  

Lõuna regioonis on neli kollet: Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut), tudengi kolle (viis inimest) ja matuse kolle (kuus inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse tõttu 194 inimest, kellest 46 on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele, et kuna lähikontaktiks peetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada. Sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel, see aitab aga viiruseosakestel veelgi paremini levida. 

Terviseamet soovitab üritustel osalejatel oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles