Uus sari algab kunagise Viljandi laenujõugu liikme looga

Sakala
Copy
"Pöördepunkti" toimetaja Martin Aare
"Pöördepunkti" toimetaja Martin Aare Foto: Kanal 2

Kanal 2 uue saatesarja "Pöördepunkt" esimese osa peategelane on kunagise vägivaldse Viljandi laenujõugu liige William Koval. Autorite sõnul on saatesarja avaosa pühendatud kõikidele kaheksakümnendatel aastatel sündinud eestlastele, nende emadale, isadele, vanaemadele ja vanaisadele.

"Tänapäeva noored võib-olla ei kujuta ettegi, mida tähendas olla teismeline üheksakümnendate aastate kauboikapitalistlikus Eestis," ütles saate produtsent Sander Valge. "Nii mõnegi lapse jaoks oli see tõeline ellujäämislaager. Samal ajal kui vanemad elu eest tööd rabasid, kasvatasid nende lapsi VHS-kassettide peal automaate täristavad Hollywoodi märulikangelased ja elu ise. Oli see ju aeg, kui tabloidides särasid kõrvuti kultuuritegelased, uusrikkad ja allilmaautoriteedid. Paljud tolle aja teismelised noormehed vaatasid viimastele alt üles."

Valge lausus, et kui võtta need üsnagi nihkes väärtushinnangud ning lisada alkohol, mida lapsed toona päris suurtes kogustes jõid, siis on see kõik kokku üks väga ohtlik kokteil. "Juhtus palju õnnetusi, vägivaldseid lööminguid ja muud sellist," rääkis Valge. "Ütleb ju saate peategelane William Koval isegi, et suhtumine ellu oli selline, et tõenäoliselt 25. eluaastat ta ei näegi."

Saate toimetaja Martin Aare sõnul on "Pöördepunkti" esimene osa reis sellesse noorde Eestisse, millest väga palju ei räägita. Väga väärtuslikuks osutus Kovalite pere videoarhiiv.

"See on õnneliku lõpuga lugu segasesse aega sündinud noormehest, kes sai omal nahal tunda kümneid tagasilööke: vanemate lahkuminek, tulevikuplaanide purunemine, oma koha leidmine kuritegelikus maailmas, narkootikumide küüsi langemine, läbipõlemine. Saate kulminatsiooniks on kõige kriitilisemal momendil toimunud kannapööre," rääkis Aare.

Saate tegijad soovitavad Villu jutustatud vägagi õpetlikku lugu vaadata kogu perega, kuid on veel üks tahk. "Pöördepunkti" avaosa annab kindlasti vaimujõudu ka neile, kes on oma eluga ummikusse sattunud ega tea, kuidas edasi minna. "Pöördepunkt" algab Kanal 2-s neljapäeval kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles