Noored jagavad noortele 5000 eurot

Margus Haav
, reporter
Copy
Ideega kohale tulnud noorel on vajadusel võimalik leida endale projekti elluviimiseks meeskonnakaaslased.
Ideega kohale tulnud noorel on vajadusel võimalik leida endale projekti elluviimiseks meeskonnakaaslased. Foto: Silver Tõnisson

Viljandi noortevolikogu kutsub noori osalema mõtterünnakus "VNV48", mis kestab 9.–11. oktoobrini Viljandi gümnaasiumis. Sel aastal uue nime saanud projektifondi konkursi käigus on võimalik toetust saada rohkem kui 5000 euro suurusest fondist.

Varasematel aastatel nime "VANT48" all korraldatud üritusele saavad noored tulla oma ideega ja 48 tunni jooksul koostada projektid, mille põhjal rahastust küsida. Noortevolikogu spiikri Ursula Ilvese sõnul vahetati nime, sest esialgu korraldati üritust Viljandi avatud noortetoas, kuid teist aastat tehakse seda Viljandi gümnaasiumis. 

Algul oli mõtterünnak plaanis kevadel, kuid eriolukorra tõttu lükkus see edasi ja toetusi jagati veebipõhise taotlusvooruga. See tähendab, et kui varasematel aastatel on väljakuulutatud summaks olnud 10 000 eurot, siis sel aastal on pool sellest praeguseks noortele toetustena välja jagatud.

"Garage48" stiilis peetava ürituse sisuks on, et nädalavahetuse jooksul töötatakse koos oma meeskonna ja mentoritega algideest välja projekt, mida seejärel viimasel päeval žüriile esitletakse. Esitluse põhjal valib žürii välja parimad, kes saavad rahalist tuge. Ideega kohale tulnud noorel on vajadusel võimalik leida endale projekti elluviimiseks meeskonnakaaslased, kuid kohale võib tulla ka see aktiivne noor, kes soovib mõne meeskonnaga liituda.

Ilvese sõnul on noortevolikogu mõelnud tervise hoidmisele ning üritusel on võimalik hoida distantsi ja kasutada desinfitseerimisvahendeid. Kui olukord peaks seda nõudma, ollakse valmis kohtuma digitaalsel teel.

“Sündmus saab tavapärasel kujul toimuda ainult sellisel juhul, kui see on ohutu nii osalejatele kui ka korraldajatele. Oleme ka kooli juhtkonnaga arutanud, kuidas üritust kõige turvalisemal moel läbi viia,” lisas spiiker.

Viljandi noortevolikogu korraldatav üritus saab teoks kolmandat korda. Varem on toetust saanud paljude teiste seas näiteks "Kunstikompott", gümnasistide nädal, "Kogukonna KoosOLEK", "Raamaturock" ning mitu ekstreemspordiüritust. Täpsemat infot osalemise tingimuste kohta ja lingi avalduse täitmiseks leiab siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles