Teatrihoov etendab Prantsusmaa näitemängu

Alice Lokk
, reporter
Copy
Reedel esietendub Viljandi teatrihoovis "Proua kadunud ema".
Reedel esietendub Viljandi teatrihoovis "Proua kadunud ema". Foto: Kärt Petser

Viljandi Teatrihoovi trupp etendab reedel Koidu seltsimajas Georges Feydeau näitemängu "Proua kadunud ema", mille lavastab Igor Uibo.

Teatrihoovi esindaja Evelin Lagle-Nõmme saadetud pressiteates on kirjas, et "Proua kadunud ema" on Prantsuse näitekirjaniku Georges Feydeau (eluaastad 1862–1921) üks tuntumaid komöödiaid. Feydeau toob terava pilgu ja erakordse huumorisoonega lavale omaaegse Prantsuse keskklassi võitluse raha, võimu ja armastuse nimel. Ta teeb seda pelgalt kui tunnistaja, ilma ilustamata, realistlikult, isegi halastamatult.

Feydeau näidendite keskmes on peaaegu alati valede pundar: mida rohkem valesid kuhjub, seda keerulisemaks olukord muutub ning väljapääsu pole. "Proua kadunud ema" keskmes on naine ja mees, kes on küll abielus, ent tõelist armastust pole nende vahel iialgi olnud. Teineteises pettumine viib vihkamise ja solvanguteni. Tegevustiku tõukeks saab ootamatu uudis naise ema surmast. Lugu toob eelkõige nähtavale allasurutu ja vaoshoitu.

"Proua kadunud ema" etendatakse Eestis esimest korda.

Laval on Mari Moorats, Marek Nõmm, Priit Tasane ja Marika Poolakese. Lavakujunduse autor on Epp Kristel Uibo. Helikujunduse loob Igor Uibo, valguskujunduse Marek Nõmm.

Etendus algab reedel kell 19 Koidu seltsimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles