Noorsootöötajad said kokku, et jõud ühenda

Alice Lokk
, reporter
Copy
Teisipäeval kogunesid Viljandi avatud noortetoas maakonna noorsootöötajad, et arutleda paremate koostöövõimaluste üle.
Teisipäeval kogunesid Viljandi avatud noortetoas maakonna noorsootöötajad, et arutleda paremate koostöövõimaluste üle. Foto: Erakogu

Teisipäeval said Viljandi avatud noortetoas kokku 30 Viljandimaa noorsootöötajat, kes tegid omavahel tutvust ja pidasid aru, kuidas rohkem koostööd teha.

Viljandi avatud noortetoa noorte tugila töötaja Liis Lääts ütles, et maavalitsuse toimimise ajal korraldati ülemaakonnalisi noorsootöötajate kohtumisi kaks korda aastas. "Need olid päris mahukad, ent samas väga vajalikud omavaheliseks suhtlemiseks, oluliste teemade käsitlemiseks, minikoolituste korraldamiseks ning hea alus üheskoos tegutsemiseks. Kahjuks pärast maavalitsuste kadumist enam neid kohtumisi korraldatud ei ole," rääkis Lääts. "Kuulsin noorsootöötajana mitmelt poolt, et kohtumiste järele on vajadust, haarasin härjal sarvist ning kutsusin ise sel kevadel maakonna noorsootöötajad kokku. Kohtusime veebikeskkonnas Zoom. Saime tuttavaks ning pidasime plaani, kuidas edasi võiks minna."

Kevadel lepiti kokku, et kui koroona lubab, kohtutakse kindlasti ka silmast silma, et tuttavaks saada ja noorsootöötajate kohtumised taas regulaarseks muuta.

Liis Lääts ütles, et linn tutvustas võõrustajana oma noorsootöö võimalusi. Samuti arutleti teemadel "Sõprusnoortekeskuste süsteem. Kas luua või mitte? Miks?", "Millistes teemades võiks maakonnatasandil rohkem koostööd teha?", "Mida annab noor kohalikule omavalitsusele?" ja "Mida annab omavalitsus noorele?".

Läätse sõnul panid arutelud noorsootöötajate mõtted lendama ning juttu oleks jätkunud kauemakski, kui töökohustused oleksid vaid lubanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles