Ööpäevaga lisandus 25 positiivset proovi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ööpäevaga anti 25 positiivset koroonaproovi.
Ööpäevaga anti 25 positiivset koroonaproovi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2259 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 25 tulemus osutus positiivseks. Viljandimaale uusi nakatunud ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi nakatunuid Harjumaale – 12. Ida-Virumaal on juures kuus ja Tartumaal neli nakatunut ning Lääne-Virumaal ja Saaremaal üks nakatunu. Ühel juhul polnud positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht registreeritud.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 12 haigusjuhust, millest 11 on Tallinnas, on kahel juhul haigus sisse toodud Tuneesiast ja Prantsusmaalt, neljal juhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega ja ühel juhul toimus nakatumine lasteaias.  Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

13.-14. septembril lisandunud haigusjuhtudest oli ühel juhul haigus toodud Poolast ja kahel juhul oli tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, 21. augusti Viimsepäeva Katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 23 ning muusika koldega seitse. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu. Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kaheksa.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 1124 inimest, kellest 189 on haigestunud.

Ida-Virumaale ja Lääne Virumaale lisandunud uute juhtumite puhul oli  kolmel juhul tegemist nakatumistega tutvuskonnas, ülejäänud juhtumite nakatumiste asjaolud on väljaselgitamisel. Kokku on Ida regioonis seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega oli täna hommikuks seotud üheksa inimest. Sillamäe töökoha koldega on seotud 11 inimest. Tänasest lisandub nn tutvuskonna kolle, kus on nakatunud 11 inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 329 inimest, kellest on haigestunud 71

Tartumaale lisandunud neli nakatunut osalesid 1. septembril paljude osalistega matusel, kust on teada juba mitu nakatunut.  Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet: Võru sünnipäev (21 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut), tudengi kolle (viis inimest) ja Orava kolle (kuus inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 390 inimest, kellest 41 on haigestunud.

Rahvastiku registri andmetel Saaremale lisandunud positiivse proovi tulemusega inimese tegelik elukoht on Võrumaal ja juhtum läheb üle lõuna regionaalosakonnale. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 37 inimest, kelles kaheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: et lähikontaktiks peetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada. Sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles