Politseinikud leidsid vana mehe neljatunnise otsimise järel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politsei andis soos ekslevale mehele sireeniga nelja tunni vältel märku, mis suunas liikuda, kuid sellest polnud kokkuvõttes suurt abi.
Politsei andis soos ekslevale mehele sireeniga nelja tunni vältel märku, mis suunas liikuda, kuid sellest polnud kokkuvõttes suurt abi. Foto: Kristjan Teedema

Kui politseinikud pühapäeval pika otsimise järel Soomaale marjule läinud 89-aastase mehe üles leidsid, oli too juba ekslemisest sedavõrd väsinud ja jahtunud, et ta tuli kiirabiautoni kanda.

Soos ekslemine lõppes õnnelikult tänu marjulise pojale, kes eksimisest politseile teada andis. Eksinu ise keeldus politseilt abi küsimast, pidades seda häbiväärseks ning lootes omal jalal soost välja jõuda.

Ligi neli tundi juhatasid politseipatrullid Soomaal ekslevale mehele sireeniga teed. Heli mees küll kuulis, aga politseiautodeni ta ei jõudnud. Juba oli teele asunud politsei- ja piirivalveameti lennuk, kui politsei droonimeeskond mehe üles leidis.

Politseinikud kandsid väsinud ja külma saanud mehe seljas soost välja kiirabiautoni ning ta viidi haiglasse. Kui korrakaitsjad poleks õigel ajal eksimise kohta infot saanud, oleks lõpptulemus võinud olla traagiline.

Mees läks metsa kella 10 paiku hommikul, eksimisest teatas tema poeg politseile kell 17.30 ning üles leiti ta lõpuks juba pilkases pimeduses, kell 21.30.

Viljandi patrullitalituse juht Silver Simuste rõhutas, et kui keegi eksib metsa ja vajab abi, tuleks igasuguse häbitundeta helistada politsei telefonil 112. Tema seletusel on pimedal ajal metsa jäädes igal juhul väga raske õiget teeotsa leida. «Samuti suureneb iga mööduva tunniga vedelikupuudus ning vähenevad telefoniaku ja võimalus abi kutsuda ja pääseda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles