Kas võõrale kaubapakkujale tasub ust avada?

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi enamik inimesi saadab oma koduukse tagant end müügimehe või uuringute korraldajana esitleva tegelase ära, leidub neidki, kes vaevuvad teda ära kuulama. Politsei siiski soovitab küsida dokumenti ning kahtluse korral ametivõimude poole pöörduda.
Kuigi enamik inimesi saadab oma koduukse tagant end müügimehe või uuringute korraldajana esitleva tegelase ära, leidub neidki, kes vaevuvad teda ära kuulama. Politsei siiski soovitab küsida dokumenti ning kahtluse korral ametivõimude poole pöörduda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oma lapsele õpetab ilmselt iga ema, et võõraste onudega ei tohi rääkida ning neid, keda ei tunne, tuppa lasta ei tohi. Pahatihti kipume selle reegli täiskasvanuna unustama ning võime langeda pettuse ohvriks.

Kui vanasti täheldati kevade saabumist selle järgi, et rändlinnud naasid ning tuli alustada aiatöid, siis tänapäeval tõdeb osa maainimesi poollõõpides: «Kevad vist hakkab tulema — müügimehed on juba liikvel!» Nende tähelepanekute järgi alustavad kõikvõimalikud kaubitsejad asulates ja külades oma ringkäike just ilma soojenedes.

Copy
Tagasi üles