Noored judokad võitsid peaproovis medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas korraldatud juudoturniiril võitjaks tulnud Tanner Saar on üks medalipretendent ka eeloleval laupäeval peetavatel Eesti A-klassi meistrivõistlustel.
Elvas korraldatud juudoturniiril võitjaks tulnud Tanner Saar on üks medalipretendent ka eeloleval laupäeval peetavatel Eesti A-klassi meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Eesti noorte juudo meistrivõistlusteks valmistuvatele sportlastele kujunes Elvas peetud turniir omamoodi peaprooviks, mille Viljandimaa judokad läbisid auga.

Nädal enne Eesti A-klassi meistrivõistlusi Tartumaal asetleidnud «XVIII Elva Judo Open» oli kohale meelitanud Eesti selle vanuseklassi paremiku. Ühtlasi osalesid turniiril 2000. aastal ja hiljem sündinud ehk C-klassi poisid ja tüdrukud.

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu liikmed said mõõduvõtu eri kategooriates kolm kulda, kaks hõbedat ja ühe pronksi ning ühe viienda koha.

Tiitlivõistlusteks valmistuvatest A-klassi judokatest, kelle hulka kuuluvad 1996.—1998. aastani sündinud noored, pälvis esikoha Tanner Saar. Treener Viljar Kannel kinnitas, et alla 66-kiloste kaalus konkureerinud noormees maadles Elvas kindlalt. «Tanner alistas kõik vastased heitega enne matši normaalaja lõppu,» tunnustas ta õpilast. «Kindlasti on ta üks medalipretendent ka Eesti meistrivõistlustel.»

Sama vanuserühma tüdrukutest oli Pille-Riin Lahesalu alla 52-kiloste kaalus teine ning Kristel Naelso alla 57-kiloste seas kolmas. «Pille-Riin oli veidi hädas ülekaaluga, mille ta pidi enne võistlust maha jooksma. Kulutatud energia jättis kindlasti jälje tulemusele,» arutles treener. Tema ütlemist mööda siirdub neiu pärast tiitlivõistlusi järgmisesse võistluskaalu.

57-kiloste kategoorias ootab Pille-Riin Lahesalu ees klubikaaslane Kristel Naelso. Temal ei lasknud Elvas kolmandast kohast kõrgemale tõusta ühes kohtumises sisse lipsanud eksimus. «Hea, et apsakas tuli nüüd, mitte meistrivõistlustel,» kommenteeris Viljar Kannel.

A-klassi alla 55-kiloste noormeeste kaalus oli Viljandi judoka Venno Austrin pärast kaht võitu ja kaht väga nappi kaotust sunnitud leppima viienda tulemusega. «Venno maadles hästi: nii poolfinaalis kui kolmanda koha kohtumises tulid kaotused lisaajal,» jäi Kannel sportlasega rahule.  

Tema selgitust mööda lahenes poolfinaal meie noormehe kahjuks pärast kohtunike hääletust. Viimases matšis õnnestus konkurendil heiteüritus sooritada kaks sekundit enne lisaaja lõppu. «Valus kaotus, seda enam et viigilise lisaaja korral oleks kohtunik tõenäoliselt eelistanud aktiivsemat ja ründavamat Vennot,» arutles Viljar Kannel.

Samas peetud C-klassi judokate mõõduvõtul oli konkurentidest veenvalt üle Rebeca Lotta Aasmäe, kellel kulus alla 33-kiloste kehakaalus kolme vastase alistamiseks mõnikümmend sekundit. Kaalus alla 50 kilogrammi sai turniirivõidu Saarepeedi poiss Raido Õnne, olles alistanud kaks esimest konkurenti puhta heitega ning kaks järgmist punktidega. Alla 55-kiloste poiste seas tuli teiseks Sander Pettai.

Viljar Kannel avaldas kahetsust, et kergemates kaaludes kaasategevad poisid kipuvad otsustavatel hetkedel närveerima. «Trennis on nad väga tublid ja korralikud, aga võistlustel oleksid justkui ära vahetatud,» lausus ta.

Nagu eespool mainitud, seisavad A-klassi judokatel 21. jaanuaril ees riigi meistrivõistlused.

Päev hiljem selguvad sealsamas Tartu A Le Coqi spordihoones Eesti täiskasvanute tänavused tiitliomanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles