Koolidel on viiruse laiema leviku puhuks põhjalik ettevalmistus

Alice Lokk
, reporter
Copy
Koolidel on juba praegu võetud kasutusele ennetusmeetmed, et viirus levima ei saaks hakata. Kesklinna koolis peetakse vahetunnid õues. Viljandi gümnaasium pidas 1. septembri aktuse samuti õues.
Koolidel on juba praegu võetud kasutusele ennetusmeetmed, et viirus levima ei saaks hakata. Kesklinna koolis peetakse vahetunnid õues. Viljandi gümnaasium pidas 1. septembri aktuse samuti õues. Foto: Marko Saarm

Praegu jätkub kontaktõpe, aga koolid peavad olema valmis kiirelt reageerima, kui keegi õpilastest nakatub koroonaviirusega. Viljandi koolid on uute oludega harjunud ning kodus õppimine on tervitatav.

Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin ütles, et koolil on viiruse tõkestamiseks välja töötatud tegevuskava, millel on variant A, B ja C. Kui olukord muutub kriitiliseks, koguneb kooli kriisikomisjon ja otsused tehakse mõne tunni jooksul. «Variant A on see uus normaalsus, mis meil on praegu. See tähendab hübriidõpet. Kõik, kellel on haigusnähud, on kodus ja osalevad distantsõppel,» selgitas ta.

Ka õpetajatele on antud juhised, kuidas korraldada õppetööd, et kodus olev õpilane saaks kõike kaasa teha. «Praegu on paratamatu, et peame paluma inimestel jääda koju,» nentis Matsin ja lisas, et ka haigussümptomitega õpetajad peavad kodus olema ning praegu annabki kaks õpetajat koolitunde kodust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles