Kus taimed on? Põllumees on riigiametile tõendamisega hädas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pärast kündmist on nii kontrollijal kui põllumehel keeruline tõestada, mida põllul kasvatati, aga taimejääkide järgi on seda siiski võimalik selgeks teha.
Pärast kündmist on nii kontrollijal kui põllumehel keeruline tõestada, mida põllul kasvatati, aga taimejääkide järgi on seda siiski võimalik selgeks teha. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kui põllumees Valmar Haava augusti lõpus oma ettevõtte põllul askeldanud kontrollija juurde jõudis, laiutas too käsi, et küntud põllul pole ju Haava lubatud taimi. Kordumas oli eelmise suve situatsioon, mis viis põllumehe riigiameti vastu kohtusse.

Viljandi valla põllumees Valmar Haava käib toetusraha jagava riigiametiga juba aasta aega kohut, sest mullu ei leidnud kontrollijad tema põllult lubatud taimi ning tänavu oli lähedal sama olukorra kordumine.

Aastataguse olukorra lahendamine on jõudnud kohtus Haava (pildil) sõnul nii kaugele, et ära tuleb oodata veel vaid otsus. Tänavu augusti lõpus juhtunu on aga Kärstna kandis tegutsevat ettevõtjat pannud arvama, et põllumajandustoetusi jagaval põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametil (PRIA) on tekkinud tema suhtes mingi eriline vaen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles