Korrakaitsjad kutsuvad mängima

Üllar Priks
, reporter
Copy
Artur Saar (vasakul) ja Aivar Paas olid esimene abipolitseinike patrull peale eriolukorra väljakuulutamist. Ülesvõte pärineb Läti piirilt Holdrest.
Artur Saar (vasakul) ja Aivar Paas olid esimene abipolitseinike patrull peale eriolukorra väljakuulutamist. Ülesvõte pärineb Läti piirilt Holdrest. Foto: Erakogu

25. septembril ootavad Viljandi politseijaoskond ja abipolitseinikud suuri ja väikseid seiklejaid Viljandi õhtusele maastikumängule V.Õ.M.M. Harivale mõõduvõtmisele tasub end aga aegsasti kirja panna, sest rajale pääseb vaid 15 nõuetele vastavat võistkonda.

Mängu õnnestumise nimel teevad koostööd viisteist Viljandi asutust ja organisatsiooni, kes panevad välja oma tegevuspunktid. Põneva mänguidee autor on Viljandi politseijuht Margus Sass. "Ma elan Paikusel ja seal on seitse aastat korraldatud Paikuse õhtust maastikumängu P.Õ.M.M. See tundus nii äge, et läbi mängulisuse vajalikke tarkusi omandada. Müüsin selle mõtte abipolitseinikele maha, nemad võtsid sellest kinni ja hakkasid asja vedama," rõõmustas Sass. "Ma arvan, et tuleb väga lahe õhtu. Ja üksiti saab täidetud eesmärk linnas turvalisust suurendada. Kasvõi see, et inimesed kannaksid pimedal ajal helkurit ja oleksid autojuhtidele nähtavad."

Politseijuhi sõnul on osalema oodatud võistkondade arv täpselt nii suur seepärast, et korraldajad nende ohjamisega jänni ei jääks. Kui soovijaid peaks kogunema rohkem, vaadatakse, millisel võistkonnal on tingimused paremini täidetud. Samuti pani Sass südamele, et osavõtjad politseijaoskonna kodulehelt vaataksid, mis võistluspäeval kaasas peaks olema. "Helkurvest, taskulamp, laetud mobiiltelefon, paber ja pliiats ning mõistagi hea tuju," loetles politseijuht. "Meie aitame korraldamisel abipolitseinikke ja nemad on meie suured abilised. Loodetavasti muutub sedasi ühes toimetades meie niigi hea koostöö ja läbisaamine veelgi paremaks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles