PÄEVAKOMMENTAAR. Ohtlikud märgid ja märgivabadus Viljandi liikluses (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Uus ringristmik on justkui valmis ja autod sõidavad selle ümber, aga märkide järgi seal veel ringristmiku reeglid kehtima ei peaks.
Uus ringristmik on justkui valmis ja autod sõidavad selle ümber, aga märkide järgi seal veel ringristmiku reeglid kehtima ei peaks. Foto: Elmo Riig

Avastasin paar päeva tagasi, et mitte ainult loll autojuht ei tekita liikluses ohtlikku olukorda, vaid see õnnestub ka targal autojuhil juhul kui olukord on väga segane ning autojuhid saavad märkidelt vastukäivat infot.

Viljandi kesklinnas käib suur tänavaremont ning tööd on jõudnud nii kaugele, et liikluseks on mitu tänavalõiku küll avatud, aga kõik on alles pooleli. Autojuhid on lubatud töömaale, kus täiesti loogiliselt pole ühtegi liiklusmärki või on need postide külge jäänud remondieelsest ajast.

Viljandi gümnaasiumi juurde rajatakse ringristmik. Autoroolist hinnates on ring suures osas valmis, asfalt maas ning liiklus toimib. Aga pange tähele – kuigi ühtegi liiklusmärki täiesti mõistetavalt ei ole, on autojuhid omavahel justkui mõtteliselt kokku leppinud, et sõidame teistel Viljandi ringristmikel kehtivate reeglite järgi: kes on esimesena ringil, sel on eesõigus ja vasakult tulijale antakse teed.

Paar päeva tagasi sattusin hommikuse tipptunni ajal sellele ristmikule õppesõidu auto järel. Tulime mööda Vaksali tänavat ja suundusime kesklinna poole. Jõudsime ringile, kui õppesõiduauto pidurdas ja hakkas Hariduse tänavalt tulijatele teed andma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles