Juhtkiri ⟩ Aasta valimisteni

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kohalike valimisteni on jäänud pisut enam kui aasta ning erakonnad on asunud tasapisi mõtlema sellele, kuidas võimupirukast võimalikult suur tükk endale kahmata. Võimu ligi pääsemiseks on palju viise. Üks tuntumaid ja tunnustatumaid meelitajaid on ilmselt Tallinn, kes eakatele mitmesuguseid kingitusi pakkunud. Päris häälte ostmiseks seda muidugi pidada ei saa, aga kaugele sellest ka ei jää.

Peamiselt on rahaliste kingitustega silma paistnud Keskerakond. Praegu saavad vanadus- ja töövõimetuspensionärid linnalt sünnipäevakingiks sada eurot, aga kauges minevikus on pensionäridele makstud ka näiteks niinimetatud jõuluraha.

Üheks Reformierakonna valimislubaduseks on sel aastal lisaraha pensionäridele, mitte küll lihtsalt ülekanne arveldusarvele, vaid eraldi aktiivsuskonto loomise kaudu, kuhu igal aastal laekuvat 200 eurot saaks kasutada näiteks ujulas või teatris käimiseks. Kaks kärbest ühe hoobiga, sest sukasäärde seda kingitust koguda ei saa, pensionäride käest liigub see aga ettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles