Maakonda lisandus uus koroonasse nakatunu

Sakala
Copy
Ööpäevaga lisandud 22 uut nakatunut.
Ööpäevaga lisandud 22 uut nakatunut. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1838 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 22 tulemus osutus positiivseks. Teist päeva järjest lisandus ka Viljandimaale uus nakatunu.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp tõdes, et Viljandimaa nakatunu on arvatavasti seotud Võru sünnipäevast tekkinud koldega.

Tänahommikuse seisuga on Lõuna regioonis kolm kollet: perekondlik nakatumine, kus on kuus haigestunut; Võru sünnipäev, kus on nakatunud 16 inimest ja Itaalia reisi kolle, kus on üheksa haigestunut.

Koroonaviiruse tõttu on Lõuna regionaalosakonna jälgimisel 285 inimest, kellest 33 on haigestunud.

Enim nakatunuid Tallinnas

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus viimase ööpäeva jooksul enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 11 inimesel. Võrumaale lisandus kaks, Ida-Virumale neli, Viljandimaale ja Tartumaale üks. Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht. Terviseameti edastatud statistika põhjal on 22 nakatunut varasemate haigete lähikontaktsed.

Lisaks annab amet teada, et haigestunud on üks "Rally Estonial" käinud pealtvaataja. "Inimene oli väga hoolas, kandis maski, kasutas HOIA äppi ja kui enesetunde halvenes, lahkus viivitamatult rallilt. Sellest hoolimata palume RP6 passide omanikel, kes osalesid SS1 (Tartu vald), SS3 (Karste), SS10 (Kääriku) ja SS14 (Nõuni) katsetel, oma tervist jälgida ning haigusnähtude tekkimisel perearsti poole pöörduda," edastab terviseamet.

Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada, sest sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Nakatumiskordaja on 20,62

9. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 7 inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju ei saadetud ühtegi inimest, üks patsient viidi Lääne-Tallinna keskhaiglast üle Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Tänaseks on haiglates lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit 405 inimesega.

9. septembri seisuga on tervenenud 2213 inimest. Neist 1683 inimese (76,1 protsenti) haigusjuhtum on lõpetatud, 530 inimese puhul (24,9 protsenti) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 20,62.

Eestis on kokku tehtud ligi 164 tuhat esmast proovi, nendest 2585 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles