Sotsiaalminister tunnustab silmapaistvaid vanemaealisi, Viljandimaalt tänatakse kahte tublit naist

Margus Haav
, reporter
Copy
 Viiratsi päevakeskuse perenaine Urve Kimmel
 Viiratsi päevakeskuse perenaine Urve Kimmel Foto: Elmo Riig

Sotsiaalminister Tanel Kiik tänab vanemaealisi, kes andsid kevadise eriolukorra ajal panuse COVID-19 kriisiga toimetulekuks, sõltumata sellest, kas nad tegid seda ametis olles või vabatahtlikkuse alusel. Samuti tänatakse neid, kes on oma tegevusega kogukonnas silma paistnud.

Viljandimaalt saavad tunnuste Viljandi linnavalitsuse puuetega inimeste hoolekande spetsialist Silvi Reimann ja Viiratsi päevakeskuse perenaine Urve Kimmel. Riigi peale kokku tänatakse 31 tublit inimest. 

"Käesolev aasta on COVID-19 leviku tõttu muutnud meie kõigi tavapärast elukorraldust ning oleme pidanud kohandama oma harjumusi, mõtlemist ja käitumist," ütles sotsiaalminister Tanel Kiik pressiteate vahendusel. "Ministeeriumil on hea meel tänada vanemaealisi, kes tegid eriolukorra ajal suure pühendumusega tööd ning abistasid neid, kes seda kõige rohkem vajasid. Tunnustamisväärselt on kõik need inimesed oma kogukonnas silma paistnud, teisi toetanud ja abistanud ning inspireerinud teisi kogukonnaliikmeid."

Tunnustuse pälvivad tervise- ja sotsiaalvaldkonna töötajad, kelle hulgas on koduhooldustöötajaid, tegevusjuhendajaid, õdesid, perearste, asenduskodude töötajaid, omavalitsuse korrakaitsetöötaja ja sotsiaaltranspordi bussijuht, aga ka vabatahtlikke.

Sotsiaalministeerium korraldab igal aastal augustis ministri vastuvõtu, et tunnustada silmapaistvaid vanemaealisi. Sel aastal otsustati COVID-19 haigestumiste arvu suurenemise tõttu tänuüritus ära jätta ning kõigile tunnustuse pälvinutele saadetakse tänukiri koos meenega koju posti teel. Kutse kandidaatide esitamiseks saadeti kõigile maaomavalitsusliitudele, omavalitsusliidud ise korraldasid kandidaatide valimise. Lisaks said oma kandidaate esitada vanemaealiste poliitika komisjoni kuuluvad organisatsioonid ning riigikogu sotsiaalkomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles