Ugala 100. hooajal jäi ära 100 etendust

Margus Haav
, reporter
Copy
Ugala teatri 101. hooaja avalavastuses "Võrku püütud" mängivad kesksetes osades Rait Õunapuu (vasakul) ja Margus Tabor.
Ugala teatri 101. hooaja avalavastuses "Võrku püütud" mängivad kesksetes osades Rait Õunapuu (vasakul) ja Margus Tabor. Foto: Heigo Teder

12. märtsist, mil Eestis eriolukord kehtestati, on Ugala teatris ära jäänud kokku 100 etendust. Teatri avalike suhete osakonna juht Mari Nurk kinnitas, et kummalisel kombel jäi teatri 100. hooajal ära tõesti täpselt 100 etendust.

Kui ärajäänud etendustele leidis teater asendused sügiseks, siis pikemaks ajaks lükkus edasi loomingulise juhi Tanel Jonase lavastuse "Neli rüütlit" lavale jõudmine. Teater plaanib selle lavastuse publiku ette tuua järgmisel suvel. 

"Etendusi on andnud Ugala aga juba 7. augustist, kui väikeses saalis esietendus suvelavastus "Katkuhaud" – Priit Pedajase lavastus Ene Mihkelsoni samanimelise romaani põhjal. See pidi algul lavale jõudma hoopis Koidu seltsimajas," rääkis Nurk. "Plaanide muudatusi ja mängukava kohandamisi tõi tänavune eriline kevad teisigi."

Uus hooaeg avatakse eeloleval laupäeval, 12. septembril. 101. hooaja avalavastusena esietendub  komöödia "Võrku püütud" ja on hooaja avapidu.

Ugala avarasse fuajeesse püstitatakse selleks vaid üheks õhtuks teatraalne diskoteek, avatud on teatrikohvik ning avar rõduterrass. Iga uuslavastuse meeskonnast astub DJ-pulti oma esindaja: hooaja avalavastuse "Võrku püütud" lavastusmeeskonnast Rait Õunapuu, "Sorri, ei saa aidata" lavastust esindab Terje Pennie, kellele on see elus esimene kord DJ rollis üles astuda, suurlavastuse "Peer Gynt" meeskonnast valib muusikat Vaiko Eplik ning lavastaja-kunstnik Andres Noormets esindab uuslavastust "Valged põdrad".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles