"Puurikärbes 2020". Viljandi esimestele puurijalgpalli meistrivõistlustele oodatakse nii poisse kui tüdrukuid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi esimestele puurijalgpalli meistrivõistlustele oodatakse osalema nii poisse kui tüdrukuid.
Viljandi esimestele puurijalgpalli meistrivõistlustele oodatakse osalema nii poisse kui tüdrukuid. Foto: Koit Nagel

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik korraldab septembri teisel poolel esimest korda Viljandi koolide vahelised meistrivõistlused puurijalgpallis. Klubi kogukonnajuhi Marek Tiitsi sõnul sündis niisuguse turniiri korraldamise idee kohe, kui Paalalinna ja Kesklinna kooli kõrvale oli niinimetatud katuseraha toel kerkinud minijalgpalliväljak.

"Eestis ei ole palju sääraseid linnu, kus pallimängude taristu oleks niivõrd heal tasemel nagu Viljandis," kõneles Tiits. "Niipea kui miniväljakud ehk rahvakeeli puurid püsti said, tekkis sinna aktiivne elu ja meie peas mõte, et puuride abil on väga hea taaselustada tänavajalgpalli traditsioone."

Nüüd kuulutaski klubi välja, et nelja Viljandi põhikooli, Paalalinna, Jakobsoni, Kaare ja Kesklinna kooli vahel korraldatakse puurijalgpalli meistrivõistlused.

"Ootame osalema nii poisse kui tüdrukuid kahes vanuseklassis," rääkis Tiits. "Otsustasime meistrivõistlused korraldada just koolide vahel, sest see annab ettevõtmisele juurde mõnusa rivaliteedi mõõtme: kes siis ei tahaks oma kooli esindades, et see oleks teistest linna koolidest parem? Võistlused on osalejatele mõistagi tasuta ning auhinnad paneb välja Tuleviku klubi koos oma toetajatega. Sealjuures saavad pärjatud kõik osalema tulnud võistkonnad. Samuti tunnustame mängijaid individuaalselt ausa mängu eest ja valime parimad nii poiste kui tüdrukute arvestuses."

Võisteldakse kahes vanuseklassis: 10–12 aastased (IV–VI klass) ja 13–15-aastased (VII–IX klass). Igas vanuseklassis saab kool välja panna kaks poiste võistkonda ja ühe tüdrukute võistkonna.

Meistrivõistlused toimuvad kahel päeval: ühel nädalavahetusel mängitakse Paalalinna, teisel Kesklinna kooli juures. Formaat on "kõik kõigiga" ehk mõlemal võistluspäeval mängivad kõik võistkonnad oma soo ja vanuseklassi võistkondadega omavahel läbi. Kui ühest koolist on samas vanuseklassis kaks võistkonda, siis mängivad ka need võistkonnad omavahel. Turniiri võitja ehk Viljandi parim puurijalkakool ehk Viljandi Puurikärbes 2020 selgub kahe võistluspäeva tulemuste kokkuvõttes.

Mängupäevade kuupäevad selguvad kohe, kui registreerimine on lõppenud. See lõpeb 14. septembril ning osalemissoovist tuleks teada anda Tuleviku kogukonnajuhile Marek Tiitsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles