Mulgimaa peremäng lõpetab hooaja Paistu kihelkonnas

Alice Lokk
, reporter
Copy
Mulgimaa peremängul saab käe külge panna mitmesugustes talutöödes.
Mulgimaa peremängul saab käe külge panna mitmesugustes talutöödes. Foto: Erakogu

Sellel laupäeval kutsutakse kõiki Mulgimaa peremängu viimasele mängupäevale Paistu kihelkonnas.

Terve suve jooksul kestnud Mulgimaa peremäng avas ennast sellel aastal kihelkonniti. Esimesena läksid mängu Tarvastu mängupunktid, seejärel oli Helme kihelkonna kord, kolmandana seigeldi Halliste piirkonnas, jätkati Karksiga ja hooaeg tõmmatakse kokku Paistu kihelkonnas.

Laupäeval saab näha, kuidas on kooliaastaks valmistunud Holstre kool koos kogukonnaga. Lisaks tegutsemisele koolis ja selle ümbruses saab tutvust teha mulgi keelega, selleks on uksed avanud Holstre magasiait. Edasi viib tee Paistu kiriku juurde, mille kukega torn paistab juba kaugele. Küsimusi küsida ning orelit ja altarit uurida saavad kõik, kuid ainult julgematel on võimalus ronida kirikutorni ja vaadata, kas Viljandi ikka paistab kätte. Vana-Vallamaja talus saab põllul järele proovida kartulikonkse, katsetada käterammu puude lõhkumisel ja proovida kahemehesaagi. Oma teadmisi saab proovile panna vanade asjade näitusel. Samuti on võimalik süüa kõht täis peedisuppi ja karaskit.

Heimtali loomestuudios saab teha näpud saviseks ning iga huviline võib ka potikedral oma oskusi proovida. Kaasa saab osta keraamikat ja ehteid. Heimtali mõisa terrassil ootab kohvik ja igal täistunnil ka ringkäik mõisakooli mitmel korrusel. 

Piirkonnajuht Kati Koppeli sõnul on mängupunktid igati valmis. Mängijad on oodatud nii päikese kui vihmaga ja tegevust jagub kogu perele.

Mulgimaa peremäng on mulgi kultuuri ja piirkonda tutvustav sari, mida korraldatakse tänavu kuuendat korda. Mängupunktid ootavad mängijaid vahemikus kella 12–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles