"Koolitants" laiendab haaret

Sakala
Copy
Shatě tantsukool treeningul.  
Shatě tantsukool treeningul.  Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval kell 19 saab Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis näha kolme tantsulavastust, mille on lavale toonud Pärnu, Tartu ja Kohtla-Järve noored tantsijad. Korraldajate teatel etenduvad lavastused väljaspool festivali "Koolitants" tantsupäevi Viljandi tantsunädalal. Koolitantsu esimese off-programmi kavas on Kohtla-Järve gümnaasiumi "F-generatsioon" (autor Ainikki Seppar), Shatě Tantsukooli "Kas ilus?" (autor Irena Pauku) ja Sütevaka "Meenuta. Mäleta. Armasta" (autor Mia Orm).

"Koolitantsu" peakorraldaja Raido Bergstein ütles, et tantsulavastustes osalemine nõuab noorelt tantsijalt suurt keskendumist ja tantsunädal Viljandi kultuuriakadeemias on selleks suurepärane platvorm.

"Tõenäoliselt on noored tantsukõrgkoolis esimest korda ja see aitab tulevikuks mõtteid koguda, juhul kui need tantsueriala suunas liiguvad," lausus Bergstein ning lisas, et "Koolitantsu" kõige tuntum ja suurima osalejate arvuga osa on alati olnud lühivormid festivali tantsupäevadel. "Lisaks neile on viimastel aastatel andekatel noortel tantsijatel olnud võimalik osaleda tunnustatud koreograafide käe all "Koolitantsu" Kompanii ettevõtmistes ning nüüd lisandub neile veel off-programm. Koolitantsul on koht olemas kõikidele tantsuloojatele ja noortele tantsijatele sõltumata eelistatud tantsužanrist ja -vormist. Peamine on julgus oma ideedega möllata, katsetada ja teistelegi kaasa elada." 

"Koolitants 2020" off-programm Viljandi tantsunädalal on tasuta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles