Tänavuse kitarrifestivali programm keskendub kodumaistele kitarripärlitele

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi kitarrifestival stardib 15. oktoobril. Festivali lõpetab Erki Pärnoja, kes esitab oma loomingut albumilt "Leva".
Viljandi kitarrifestival stardib 15. oktoobril. Festivali lõpetab Erki Pärnoja, kes esitab oma loomingut albumilt "Leva". Foto: Kiur Kaasik

13. korda peetav Viljandi kitarrifestival toob nelja päeva jooksul lavale Maarjamaa kitarrimängijate koorekihi.

Festivali pressiteates on kirjas, et nautida saab 12 kontserti. Nende seas on näiteks Paul Neitsovi "Bohemian Rhapsody", millel saab kuulda lisaks Queenile eestlaste südametes olulisel kohal olevat Arvo Pärdi "Ukuaru valssi". Samuti saab tänavusel festivalil kuulda eelmisel aastal Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija tiitliga pärjatud Johannes Laasi,  kes toob oma kvintetiga kuulajateni kava, milles kohtuvad punkdžäss ja põhjamaine kõlapilt.

Viljandi kitarrifestival toob üle mitme aasta lavale kokku Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Valsi – Viljandi Guitar Trio. Erilise kontserdiga kostitab publikut Marek Talts, kes esitleb oma debüütalbumit "Abstract Dance". Festivali eriprojektina on kavas "GuitArte", milles kohtuvad Jaak Sooääre, Andre Maakeri, Mart Soo, Robert Jürjendali ja Ain Agana loodud muusika, valgus- ja videokunst ning luule.

Festivali lõpetab Erki Pärnoja, kes esitab oma loomingut albumilt "Leva". Samuti ei puudu kavast traditsiooniline öökontsert.

Lisaks muusikale saab festivalil tulla kaema Roberta Laasi graafikanäitust "Eesti kitarrimängijad".

Festivali algataja ja kunstiline juht Ain Agan ütles, et tänavune festival on eriline seetõttu, et peaaegu kogu kava täidavad eesti muusikud. "Tulge ja toetage neid sel meid ümbritseval kummalisel ajal!" sõnas Agan. 

Viljandi kitarrifestival kestab 15.–18. oktoobrini.

Improvisatsioonilisele ja stiiliülesele kitarrimängule keskenduvat festivali peeti esimest korda 2008. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles