Muuseumis kõneldakse vaimsest pärandist ja arheoloogiast

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Viljandi muuseum
Viljandi muuseum Foto: Elmo Riig

Viljandi muuseumis tuleb 10. septembril vaimse pärandi päev ja 11. septembril arheoloogia teabepäev. Sissepääs mõlemale päevale on prii, kuid kohtade piiratud arvu tõttu palutaks oma osalemisest kindlasti varem teada anda.

10. septembril kella 11–16 kestev vaimse pärandi päev peetakse koostöös rahvakultuuri keskusega. Kõneldakse elava pärandi rollist, tähendusest ja mitmekülgsusest meis ja meie ümber, vaadatakse Eesti vaimse kultuuripärandi nimistut tutvustavat rändnäitust "Pärand elab!", tehakse sissevaade Mulgimaa elava pärandi näidete uurimisse ning avatakse vaimse pärandi uks jutuvestmise töötoas.

Vaimse pärandi päeval esinevad Leelo Viita, Epp Tamm ja Maili Metssalu rahvakultuuri keskusest ning Piret Leskova mittetulundusühingutest Loomise Maailm ja Mulgi Ukuvakk. Lisateave ja registreerimisvorm on rahvakultuuri keskuse veebilehelt.

Näitust "Pärand elab!" saab vaadata 26. septembrini teisipäevast laupäevani kella 10–17 Viljandi muuseumis Laidoneri plats 10. Edasi läheb see Pärnumaale Seljametsa rahvamajja.

Arheoloogia teabepäev "Näed seda, mida tead!" on 11. septembril algusega kell 15. Heiki Valk tutvustab Viljandimaa arheoloogilisi uuringuid, Maria Smirnova annab ülevaate hobiotsijate uuematest leidudest ning Ain-Andris Vislapuu näitab põnevaid leide muuseumi arheoloogiakogust.

Osalemisest palutakse teada anda e-posti aadressil haridus@muuseum.viljandimaa.ee.

Mõlemast päevast oodatakse osa saama kogukondade esindajaid, mälu- ja haridusasutuste töötajaid, noori ning kultuurist, pärandist ja ajaloost huvitatuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles