Tuleviku pallurid tunnistati terveks, aga vastased nakatusid koroonasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi Tueviku mängijatele (kollases) lõppes Eesti jalgpalli koroonakriis õnnelikult ja keegi ei nakatunud. Nõmme Kalju ridades on aga kolm meest viirusekandjate seas.
Viljandi Tueviku mängijatele (kollases) lõppes Eesti jalgpalli koroonakriis õnnelikult ja keegi ei nakatunud. Nõmme Kalju ridades on aga kolm meest viirusekandjate seas. Foto: Kaisa Ailt

Viljandi jalgpallurid väljusid neid tabanud koroonakriisist tervena, kuid viiruse linnastaadionile toonud Nõmme Kalju mängijatest kolm said teisipäeva hommikul teate, et on nakatunud.Pärastlõunal teatas jalgpalliliit, et nakatunuid on koguni seitse.

Teisipäeva hommikul said Viljandi Tuleviku esindusmeeskonna mängijad kätte esmaspäeval antud koroonaproovi vastuse ning kõik 12 meest, kes olid nädal aega sunnitud isolatsioonis veetma, tunnistati terveks.

Mängijad, kes käisid 22. augusti kohtumises Nõmme Kalju vastu väljakul, pidid siirduma kohustuslikku isolatsiooni pärast seda, kui Nõmme Kalju mängija andis päev pärast kohtumist positiivse koroonaproovi. Kordusproov osutus ekslikult negatiivseks ning kolmas proov kinnitas Kalju mängumehe nakatumist.

Kõik Kalju mängijad tunnistati lähikontaktseteks ja ära jäi ka Euroopa Liiga kohtumine Sloveenia klubiga. Teisipäeva hommikul teatas terviseamet, et kokku juba neli Kalju mängijat on nakatunud ning pärastlõunal andis jalgpalliliit teada, et nakatunuid on veelgi ja kokku on viirust tuvastatud seitsmel juhul. Ühelgi mängijal pole teadaolevalt haiguse sümptomeid.

Tuleviku esindusmeeskonna treeningud saavad aga nüüdsest jätkuda tavalises rütmis ning jalgpallikooli noorterühmad saavad tagasi oma tavapärased juhendajad.

Negatiivsed proovid tähendavad ühtlasi seda, et Karl-Romet Nõmm, Mark Edur, Kristjan Kask ja Nikita Komissarov saavad liituda Eesti alla 21-aastaste koondisega, kes läheb 4. septembril vastamisi Poola eakaaslastega.

Sakala teada oli enne Tuleviku mängijate isolatsiooni suunamist kõne all ka Pavel Marini ja Karl-Romet Nõmme liitumine Eesti A-koondisega, kuid see jääb nüüd ära.

Tuleviku järgmine Premium-liiga kohtumine on  12. septembril koduväljakul, kus ta võõrustab Paide Linnameeskonda. Isolatsiooniperioodi tõttu ära jäänud võõrsilmäng Tallinna FC Floraga on edasi lükatud, uue toimumisaja teatab jalgpalliliit lähiajal.

Nõmme Kalju järgmine kohtumine meistrisarjas lükatakse esialgu edasi, mis aga saab Kalju järgmistest kohtumistest ja kogu Premium-liiga jätkumisest, pole esialgu teada. Jalgpalliliit on kinnitanud, et teeb kõik, et hooaeg saaks edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles