Kevadel ära jäänud pidu lauldi esimese koolipäeva õhtul järele

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasium pidas öölaulupidu erandkorras 31. augustil.
Viljandi gümnaasium pidas öölaulupidu erandkorras 31. augustil. Foto: Kenno Soo

Viljandi gümnaasium on oma öölaulupidu korraldanud üldjuhul kevadel. Tänavu kevadel jäi pidu koroonapandeemia tõttu ära, kuid see peeti esmaspäeval, 31. augustil uue õppeaasta esimese päeva lõpetuseks järele. 

Peol kõlasid tuntud laulud armastatud Eesti artistidelt, eestlauljateks kooli solistid ja vilistlased. Endiselt püsiva viiruseohu tõttu oli öölaulupidu sel aastal kooliõpilastele ja nende kõige lähedasemale pereringile. Korraldajate hinnangul tuli sellegipoolest kokku umbes kolmsada inimest.

"See öölaulupidu oli meil järjekorras kaheksas," rääkis peakorraldaja, gümnaasiumi huvitegevuse koordinaator Ave Alvre. "Eriolukorra tõttu jäi pidu mais ära ning pidasime teda nüüd meie esimesel koolipäeval. Konsulteerisime terviseametiga ja talitasime nende soovituse järgi."

Et Viljandimaal praegu koroonapositiivseid pole, ei näinud korraldajad peo ärajätmiseks põhjust.   

"Õpilased ei ole saanud ju koos olla ning selline pidu oli neile väga vajalik," rääkis Alvre. "Rahvast oli muidugi vähem kui tavaliselt."

Peo repertuaaris olid näiteks klassikalised palad "Aeg ei peatu", "Must ronk" ja "Vana klaver", kuid ka nublu värske hitt "1-2". Pidulisi saatis bänd koosseisus Britta Smolin, Aksel Mänd, Martin Palmiste (nüüd juba vilistlane, kes peagi alustab õppimist Saksamaal), Henri Roht (õpetaja ja vilistlane) ja Aare Külama (õpetaja). Soliste õpetas veel ka õpetaja Teet Kaur. Pidu aitasid korraldada vilistlastest muusikud Haldi Välimäe kultuuriakadeemiast ja Ott-Jaanus Heile maaülikoolist. Alvre kinnitusel sujus koostöö  professionaalselt ja väga kenasti tänu helindajatele Otto-Georg Kirsile ja Oskar Ilvesele ning valgustaja Siim Saarele.

"Et ööpidu oli augusti viimasel päeval, tähendas see meie kolmele muusikaõpetajale seda, et nende augustikuu oli tööd täis," nentis Alvre. "Samas oli võimalik korraldada nii, et ka mõned vilistlased olid laulmas. Mingit hinnaalandust ei olnud päris kindlasti. Pigem arvan, et see oli meie pidudest üks kvaliteetsemaid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles