Arendajad võtsid spaahotelli projekti uuesti sahtlist välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pool aastat topanud spaahotelli arendamisele anti augustis taas hoogu ning veebruaris peaks arendaja hakkama ehitajat otsima.
Pool aastat topanud spaahotelli arendamisele anti augustis taas hoogu ning veebruaris peaks arendaja hakkama ehitajat otsima. Foto: KOKO arhitektuuribüroo

Viljandi spaahotelli rajajad langetasid sel nädalal otsuse, et paarkümmend aastat oodatud veekeskuse arendamine jätkub ning tänavu märtsis sahtlisse pandud põhiprojekt peaks tuleva aasta jaanuari viimaseks päevaks valmis olema.

Algse plaani järgi pidanuks ekskavaator Viljandi järve ääres juba kaevama ning aasta lõpuks oleks pidanud vundamendiauk valmis olema. Märtsi keskel alanud eriolukord ja koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud reeglid tabasid aga tulevase spaahotelli emafirmat Rakvere Aqva Spad sedavõrd rängalt, et ligi miljon eurot maksev projekt tuli seisma panna.

Nüüdseks on olukord rahunenud. Augustis kohtusid ettevõtjad taas Koko arhitektuuribürooga ning otsustasid projekteerimist jätkata. Teisipäeval oli esimene koosolek ja seal lepiti kokku, et põhiprojekt peab valmis saama 31. jaanuariks ning siis võib alustada ehitaja otsimist. Ehitusloa loodab arendaja saada linnalt juba algaval sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles