Põllumajandusamet palub infot postiga tulnud, kuid tellimata seemnetest

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Põllumajandusamet palub inimestel anda teada, kui nad peaksid saama seemnepakke, mida nad pole tellinud. Pilt on illustreeriv.
Põllumajandusamet palub inimestel anda teada, kui nad peaksid saama seemnepakke, mida nad pole tellinud. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Põllumajandusamet palub pressiteate vahendusel endale teada anda, kui keegi on saanud pakke seemnetega, mida ta ei ole tellinud. Võimaluse korral palutakse ka saadetise fotot. Saabunud seemned tuleks põletades hävitada, sest need võivad olla saastunud ohtlike taimekahjustajatega ning kujutada ohtu Eesti loodusele.

Põllumajandusameti kommunikatsiooninõuniku Annika Kubja saadetud pressiteates on kirjas, et mitme riigi kodanikud on viimasel ajal saanud Hiinast, Singapurist, Taiwanist ja Malaisiast pakke seemnetega, mida nad ei ole tellinud ning millega pole kaasas lähteriigi taimeterviseteenistuse väljastatud dokumenti ehk fütosanitaarsertifikaati, mis peab olema kõigil Eestisse kolmandatest riikidest saabuvatel seemnetel. Samuti peavad seemned piiril läbima taimetervise kontrolli. Fütosanitaarsertifikaadiga on lubatud seemneid Eestisse importida ainult nendest riikidest, mille kontrollisüsteem on tunnistatud Euroopa Liiduga samaväärseks.

Sääraseid pakke on saanud Prantsusmaa, Saksamaa, Hollandi, Iirimaa, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide kodanikud. Amet palub sellistest juhtumitest teada anda e-kirja teel. Rohkem saab taimede ja taimsete saaduste sisseveo tingimustest lugeda põllumajandusameti kodulehelt. https://pma.agri.ee/index.php?id=104&sub=133&sub2=259

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles