Cleveron plaanib koos Pristisega Läti ja Leedu pakiautomaatidega täita

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Cleveron ja Pristis andsid teada, et Läti ja Leedu plaanitakse täita pakiautomaatidega ning fookus on eeskätt väikeettevõtetel.
Cleveron ja Pristis andsid teada, et Läti ja Leedu plaanitakse täita pakiautomaatidega ning fookus on eeskätt väikeettevõtetel. Foto: Elmo Riig

Viljandi tehnoloogiaettevõte Cleveron andis pressiteate vahendusel teada, et plaanib koos tehnosüsteemide hooldaja Pristisega Läti ja Leedu katta Cleveroni pakiautomaatidega.

Cleveroni turundusjuhi Edith Väli saadetud pressiteates sõnatakse, et suurima kliendirühmana Lätis ja Leedus nähakse väikeettevõtteid, kellele loodud pakiautomaat aitab äritegevust käigus hoida ka siis, kui kauplus või kontor on suletud.

Cleveroni juhatuse esimees Arno Kütt ütles, et Läti ja Leedu turg on Cleveroni müügitegevuse laiendamisel loogiline samm. "Kui meie peamised tooted on suunatud suurettevõtetele, siis koroonakriisi ajal jäime mõtlema, kuidas saaksime aidata väikefirmasid, kelle tegevust viirus mõjutas. Lõime soodsa pakiautomaadi Cleveron 351, mida saab osta ühekaupa ning mis ei vaja eraldi paigaldamist ega tarkvara. Eestis võeti see soojalt vastu. Sama lahendus sobib Läti ja Leedu ning teiste riikide väikefirmadele," rääkis Kütt. Ta lisas, et Pristis on pika ajalooga ettevõte, kellega koos on hea minna püüdma uut turgu, sest lisaks müügile suudavad nad klientidele pakkuda tehnilist hooldust.

Pristise juhatuse esimees Indrek Tennokese sõnas pressiteate vahendusel, et ettevõte oli Cleveroni edu seni huviga kõrvalt jälginud. Ta lisas, et eriolukord andis ka Pristisele aega mõelda uutele suundadele ja võimalustele ning Cleveroni tooteportfell osutus just selliseks, millest too on kaubanduslahenduste valikus puudust tundnud. Pristis müüb, paigaldab ja hooldab Cleveroni tooteid Lätis ja Leedus.

Aprillis kirjutas Sakala sellest, kuidas Eesti riigi 20 miljoni eurose investeeringu eest lubab Viljandi ettevõte Cleveron üles seada veel selle aasta lõpuks 4500 Eesti küla ja aleviku bussipaviljoni pakiautomaadid. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas seepeale, et Cleveroni pakkumist kaalutakse. Arno Küti sõnul polnud vastust veel mai lõpus. Siis kirjutas Sakala, kuidas Cleveron teeb koostööd ettevõttega Pristis, et too aitaks luua pakiautomaatide võrgu hoopis Lätis ja Leedus. Toona ütles Pristise juht Indrek Tennokese, et see vastab tõele ja on väärt plaan, kuid alles algusjärgus. Veidi pärast seda teatas Cleveron aktsionäridele mõeldud videopöördumises, et ettevõtte tegevust korraldatakse ümber ja kaotatud on umbes 50 töökohta, millega samaväärses suurusjärgus töökohti lubati järgmise aasta jooksul luua turundusse ja müügipoolele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles