Mulgimaa väiketootjad ja Cleveron said auhinnariiulile maasika

Sakala
Copy
Cleveroni akadeemias oli eelmisel aastal tudengite esimese semestri ülesanne ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile.
Cleveroni akadeemias oli eelmisel aastal tudengite esimese semestri ülesanne ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile. Foto: Elmo Riig

Viljandi tehnoloogiafirma Cleveron ning Mulgimaal tegutsevad väiketootjad said kolmapäeval peaminister Jüri Rataselt regionaalmaasika auhinna. Kokku anti välja viis maasikat.

Cleveron sai tunnustuse mullu tööd alustanud Cleveroni akadeemia eest. Koos Mainori kõrgkooliga tehtud rakenduskõrghariduse robootikatarkvara arenduse õppekava on suuresti Cleveronis elluviidud mõte. Kogu õppetöö käib ettevõtte ruumides ning Cleveron maksab kinni tudengite õppe ja tasub elamiskulude eest.

Mulgi väiketootjate liit sai tunnustuse selle eest, et aitab viia Mulgimaa head kraami nii Eesti kui ka välismaa turgudele. Liidu eestvedamisel on algatatud "Mulgi söögi vestival" ning suurtesse kauplustesse on jõudnud Mulgi Värgi riiulid, millel väiketootjad oma kaupa müügiks pakuvad.

Mulgi märk annab piirkonna toodete, teenuste ja elamuste pakkujatele võimaluse koonduda sõna otseses mõttes ühise mütsi alla.
Mulgi märk annab piirkonna toodete, teenuste ja elamuste pakkujatele võimaluse koonduda sõna otseses mõttes ühise mütsi alla. Foto: Mulgimaa Arenduskoda

Regionaalmaasika sai ka 470 töötajaga Narva ettevõte Fortaco Estonia, kes valmistab keevitatud teraskonstruktsioone klientidele kogu Euroopas. Ettevõte on lda-Virumaal üks suuremaid tööandjaid. Samuti tunnustati Vidrike külamaja Otepääl ning Orjaku seltsimaja rajamise eest Margit Käärameest ja Kassari saare Orjaku külaseltsi.

"Tänavusel regionaalmaasika konkursil oli rekordiliselt palju kandidaate," ütles riigihalduse minister Jaak Aab. "See on ilmekas näide, kuidas meil on üle-eestiliselt väga palju toimekaid ja tublisid inimesi, kes annavad oma märkimisväärse panuse erinevate piirkondade arengusse ja heaolusse."

Regionaalarengu auhind anti välja seitsmendat korda. Laekus 34 ettepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles