Marek Tiitsi raport ⟩ Taas säravad silmad leidnud Tulevik andis Hiiu hiiule tugeva lahingu

Marek Tiits
, Viljandi JK Tuleviku kogukonnajuht
Copy
JK Tulevik võõrustas laupäeval kodustaadionil Nõmme Kaljut.
JK Tulevik võõrustas laupäeval kodustaadionil Nõmme Kaljut. Foto: Kaisa Ailt

Tulevik seisab silmitsi käimasoleva hooaja kõige raskema seeriaga. Järjepanu on kaotatud kahele medalipretendendile, Tallinna Levadiale ja Paide Linnameeskonnale, ning saadud ootamatu kaotus Tallinna Legionilt. Ees ootavad aga kohtumised valitseva meistri, Tallinna Floraga, seejärel taas Paide Linnameeskonnaga ning üha paremat hoogu leidva Narva Transiga.

Ometi tegi Tulevik juba möödunud voorus järvalaste meeskonna vastu taas sümpaatselt tugeva esituse ning oli ka täna linnastaadionil eurovormis Nõmme Kaljut võõrustades algusest peale hästi mänguks valmis. Mehed olid erksad, sööt liikus ning ehkki kaitses tuli kõvasti rassida, sest Kalju kvaliteet pääses ühtepuhku ründefaasis maksvusele, seisti tagaliinis väärikalt ning keskväljal võeti üles loogilisi rünnakuid.

Esimesel poolajal ei suutnudki Kalju kollasärkide väravalukku lahti muukida. Gerdo Juhkam ja Marco Budic seisid keskkaitses stoiliselt ning teist mängu järjest äärekaitsesse nihutatud Sander Kapper koos teisel äärel mütanud Mark Eduriga hoidsid Kalju kuival. Poolajale mindigi 0:0 tasaseisul.

Teisel poolajal tuli Nõmme Kaljule appi õnn, kui Amir Natho tsenderdusele jäi kogemata ette Vladõslav Homutovi peanupp. Rikošeti võtnud pall kerkis kõrgele ning lõpetas oma ootamatu lennutrajektoori Karl-Romet Nõmmele püüdmatult värava tagumises postis, millest põrkas õnnetult väravasse.

Tulevik šokki ei langenud, vaid korrigeeris liine ja jätkas ründamist. Samaga vastas Kalju ja mängupilt võrdsustus. Kaljukate kaitseliinile tuleb siiski au anda, sest ehkki mängu lõpu lähenedes muutus Tuleviku surve nende väravale väga tugevaks, suudeti kohati viiemehelise kaitseliini ehitamise hinnaga kollasärkide rünnakud kõik enne oma karistusala tagasi lüüa. Samal ajal ei olnud tööta ka Tuleviku väravavaht, kes omasid mitme hea tõrjega vee peal hoidis, ka klaaris Marco Budic juba kindlalt Karl-Romet Nõmme selja taha suundumas tundunud palli ühel puhul väravajoonelt.

Kohtumise viimaseks kolmeks minutiks keeras Tulevik Kalju väravale peale vihase surve, teenis ridamisi nurgalööke, ent palli väravasse suunata ei õnnestunud ning kokkuvõttes ei suudetudki kogu kohtumise vältel luua ühtki Kalju väravat tõsiselt ohustanud olukorda. Kalju kannatas Tuleviku surve välja ning sai tasuks õnneliku väravaga teenitud kolm punkti, millega kindlustas selle, et Paide Linnameeskond kui nende lähim ohustaja turniiritabelis, ei saa neid järgmises voorus veel kinni püüda.

Viljandi Tulevik sai nõmmekate vastu antud väärikast lahingust juurde eneseusku, leidis taas hooaja algul kõigi meeste silmis olnud sära ja jätkab liigatabeli viiendal real ning valmistub järgmise nädalavahetuse kohtumiseks Tallinnas, kus valitseva meistri FC Floraga mõõtu võetakse. Raske seeria jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles