Nakatumiste arv kasvab. Viimase ööpäevaga lisandus 21 positiivset proovi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Koroonaviiruse drive-in-testimine Paides. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviiruse drive-in-testimine Paides. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1152 uue koroonaviiruse esmast testi, millest 21 testi tulemus osutus kahjuks positiivseks. Teadaolevalt ei lisandunud Viljandimaale ühtegi nakkusjuhtu, maakonnas on jätkuvalt 20 tuvastatud nakatumist.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus ööpäevaga kümme positiivset testitulemust Harjumaale, üheksa Ida-Virumaale, üks Jõgevamaale ning üks Võrumaale.

Harjumaa juhtumitest oli ühe puhul tegu perekondliku nakatumisega, ülejäänud üheksa värske juhtumi asjaolud ja nakkusallikas on praegu veel selgitamisel. Võrumaa nakatunu on Tartu ülikooli kliinikumi tervishoiutöötaja, Jõgevamaa uus nakkusjuht on seotud reisimisega.

Kolm Ida-Virumaa uut koroonaviiruse juhtu on seotud Estonia kaevanduse koldega, kahel juhul nakatusid Jõhvi Keldris viiruse saanud inimese peretuttavad, kolm on seotud nakatumisega pere- ja tutvusringkonnas. Ühel juhul on nakkusallikas praegu veel selgitamisel.

Ida-Virumaa kahe koldega on praeguseks seotud ligi 30 uut haigusjuhtu.

Ida-Virumaa niinimetatud Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud üheksa baaris viibinut, kellest kaks on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist kuus baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 12 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud neli kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 14 koroonaviiruse juhtu.

Viimase kahe nädala haigestumus Eestis on saja tuhande inimese kohta üheksa haigestunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles