Kabrits korterist tulu ei saanud

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon tuvastas, et riigikogulane Siim Kabrits ei saanud elamislubade skandaaliga seotud vanalinna korterist renditulu.

Eile kuulas riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon elamislubade skandaali asjus üle Järva- ja Viljandimaa valimispiirkonnast parlamenti pääsenud Siim Kabritsa, et selgitada välja tema käitumise eetilisus ja see, kas ta käitus korruptiivselt.

Pärast  selgituste ärakuulamist tuvastas erikomisjon, et Kabrits ei saanud elamislubade äriga seotud vanalinna korteri eest renditulu ega osalenud korteri omanikuks oleva firma majandustegevuses.

«Meid huvitas küsimus, milline oli Siim Kabritsa ettevõtte Alistar Consult suhe ettevõttega, millel oli kinnisvara, kuhu elamislubade taotlustega seoses firmasid sisse registreeriti,» rääkis komisjoni esimees Andres Anvelt eile «Postimehele».

Tema sõnul tuvastas komisjon Kabritsa selgituste järgi, et ta pole otseselt kuulunud vanalinnas kinnisvara pidanud firma juhatusse. «Ta on olnud üks investeeringu tegijaid oma ettevõtte kaudu, aga ta firma pole kunagi saanud sealt renditulu,» ütles Anvelt.

Kabrits kinnitas, et tal pole olnud sisulist sidet Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi tegevusega. Samuti oli ta riigikogu liikmeks astudes oma tegevusalade deklaratsioonis märkinud, et osa kõnealusest firmast kuulub Alistar Consultile, ehkki seaduse järgi polnud selleks kohustust. Nüüd plaanib korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjon kohtuda ka Indrek Raudsega ning teha seejärel kokkuvõtte.

Eilse ülekuulamise tõttu lükkus edasi Isamaa ja Res Publica Liidu aukohtu kogunemine. 6. jaanuari otsuse järgi pidanuks see just täna Kabritsa tegevuse suhtes seisukoha võtma.

Esimest korda kogunes aukohus Siim Kabritsa asjus 21. detsembril. Toona otsustati, et tema tehtud avaldust menetletakse edasi ning pöördumist paluti lisamaterjalidega täiendada. Soovitud materjalide hulka kuulus muu hulgas erakonna Viljandimaa piirkonna 19. detsembril langetatud otsus, milles Kabritsa tegevus üksmeelselt hukka mõisteti. Kolmekuningapäeval teatati aga, et otsuse langetamiseks kulub kohtul kümme päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles