Volikogu valib vana samba ja visandivõistluse vahel (1)

, Suvereporter
Copy
Et kavand, mille järgi Vabaduse platsil ehitustöid tehakse, ei täpsusta sinna rajatava samba kujundust, tuleks nii koalitsiooni kui opositsiooni esindajate arvates paigutusega seotud üksikasjad põhjalikult läbi arutada.
Et kavand, mille järgi Vabaduse platsil ehitustöid tehakse, ei täpsusta sinna rajatava samba kujundust, tuleks nii koalitsiooni kui opositsiooni esindajate arvates paigutusega seotud üksikasjad põhjalikult läbi arutada. Foto: Marko Saarm

Tuleval neljapäeval istungile kogunev Viljandi linnavolikogu asub arutama, kas taastada vabadussõja võidusammas sellisena, nagu see kunagi Vabaduse platsil seisis, või moodustada esialgu komisjon, kes edaspidi kuju rajamise üle otsustaks.

Nii koalitsiooni kui opositsiooni saadikutelt on laekunud ettepanekuid, mille järgi tuleks luua töörühm vabadussõja võidusamba taastamise korraldamiseks ja sellega seotud küsimuste läbitöötamiseks. Vahe on aga selles, et võimuliidu variant näeb kõigepealt ette Amandus Adamsoni kavandi kinnitamist, kuid vastasleeri arvates peaks kujunduslahenduse üle otsustama loodav komisjon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles