Ööpäevaga lisandus 20 uut nakatunut

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tartumaale ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega.
Tartumaale ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 885 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 20 testi tulemus osutus positiivseks. Viljandimaal pole nakatunuid lisandunud.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testi tulemust Harjumaale (neli Tallinna) ja kaks Tartumaale (kõik Tartu linna), 12 Ida-Virumaale ning ühel positiivse testitulemuse andnul puudus rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaa üks juhtum on sisse toodud Tšehhist, nelja ülejäänud juhtumi nakatumise asjaolud on veel täpsustamisel. Kokku on tänahommikuse seisuga terviseameti Põhja regionaalosakonna aktiivse jälgimise all 185 inimest.

Tartumaale lisandunud juhtumite puhul on tegu varasema nakatunu lähikontaktsetega. Tänahommikuse seisuga on seal aktiivseid koldeid neli: perekondlik kolle viie haigestunuga, mis sai võimaliku alguse ujumisvõistlustelt Auras, ööklubi Vabank 37 nakatunuga, ööklubi Naiiv 21 nakatunuga ja ööklubi Shooters 19 nakatunuga. Lõuna regionaalosakonna aktiivse jälgimise all on 210 inimest.

Ida-Virumaa 12 juhtumit on kõik seotud baariga Jõhvi Kelder. Haigestunud on kaheksa baari külastajat, kolm nende pereliiget ja kaks isikut on nakatunud töökohas. Kokku on koldes praegu 13 inimest. Ida regionaalosakonna aktiivse jälgimise all on 142 inimest.

Viljandimaal on kokku tuvastatud 20 koroonahaiget.

20. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Haiglates on lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit 387 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2009 inimest. Neist 1531 inimese (76,2 protsenti) haigusjuhtum on lõpetatud, 478 inimese puhul (23,8 protsenti) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles