Pansionaat saab 200 000 euro eest meelerahu pakkuva aia

, Suvereporter
Copy
Praegu on kõndimiseks abivahendeid vajavatel inimestel Pärsti pansionaadi ümbruses raske jalutada, see mure loodetakse uue aiaga lahendada.
Praegu on kõndimiseks abivahendeid vajavatel inimestel Pärsti pansionaadi ümbruses raske jalutada, see mure loodetakse uue aiaga lahendada. Foto: Marko Saarm

Õige pea hakatakse Pärsti pansionaadile rajama õueala, millest tuleb vallavanem Alar Karu sõnul kogu maakonna või ka Eesti kõige moodsam ja kallim omataoline. Töö läheb maksma 200 000 eurot ja peaks valmima novembri alguseks.

Pansionaadi juhataja Le Hussar rääkis, et eeskujulik õueala on hoolekodule väga oluline. «Siinsed inimesed on ju tihedalt ruumides ning spetsiaalne aed lubab neile aeg-ajalt pakkuda vajalikku ja turvalist keskkonnavahetust.»

Kuigi pansionaadi ümbruses saab jalutamas käia praegugi, pole Hussari sõnul seal siiski õiget, piisavalt teraapilist olustikku. Nüüd soovitaksegi juhataja sõnul pansionaadi elanikele luua meelerahu ja mitmesugust tegevust pakkuv välikeskkond. «Kõik meeled on töös: silmailuks on kaunid taimed, õhus hõljub meeldiv lillelõhn ning viljapuuaed ja marjapõõsad pakuvad üht-teist maitsmiseks,» kirjeldas Hussar loodavat miljööd ja lisas, et eakatele antakse võimalus aias olevate taimede eest hoolitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles