Kuidas me looduskaitsjate meeleavaldusel käisime ehk Täitsa mõnus olemine

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Olles varemgi ajakirjanikuna külastanud mõnd meeleavaldust, kujutlesin pühapäeval Facebookist leitud info põhjal Kolga-Jaani kanti sõites seal ees ootamas plakateid ja oma seisukohti hõikavaid inimesi, kuid tegelikkuses saime koos fotograafiga kuulata harivat ettekannet soodest, sumbata rabas ja nautida seal ka elavat muusikat.

Pühapäeval koguneti üle Eesti eri paikades, et pidada maha üritus nimega "Metsameeleavaldus", mille korraldas mittetulundusühing Päästame Eesti Metsad. Viljandimaal peeti kaks säärast meelavaldust – üks neist Abja lähedal ning teine Kolga-Jaani külje all oleva Niilusoo raba juures, mille lugu läheb tagasi juba aastasse 2004, kui sealsamas lähedal tegutsevale ettevõttele anti kaevandusluba sinna maardla rajamiseks. Kohalikud elanikud avastasid aga sellise plaani alles möödunud talvel ning hakkasid aktiivselt maardla rajamise plaanile vastu astuma ja asutasid ka mittetulundusühingu.

Viljandist Kolga-Jaani poole sõites vasakule jääva kruusatee peale keerates nägime meeleavalduse kohtumispunktis ees ootamas juba autosid ja sinna kogunenud inimesi. Kokku tuli sinna ürituse alguseks kindlasti üle kümne sõiduki ja rohkem kui 30 osalejat igast vanuserühmast ehk eakamatest kuni väikelasteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles