Vaba mõte. Tahaks olla minister, aga ... (4)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Meedialiit saatis peaministrile pöördumise, kus tauniti valitsuse liikme, rahandusminister Martin Helme käitumist ühe ajakirjandusliku väljaande suhtes.
Meedialiit saatis peaministrile pöördumise, kus tauniti valitsuse liikme, rahandusminister Martin Helme käitumist ühe ajakirjandusliku väljaande suhtes. Foto: Remo Tõnismäe

Reedel saatis Eesti meedialiit pöördumise peaminister Jüri Ratasele. Väljendati pahameelt valitsuse liikmete ehk täpsemalt Martin Helme käitumise kohta: ta nimetas uudisteportaali Delfi kirjutisi libauudisteks ega vastanud Delfi ajakirjaniku küsimustele. Leian, et ministri ametikohal töötava inimese selline käitumine on lubamatu ja kaudselt sõidab ta üle rahvast, keda esindab.

Eesti meediamaastikul tegutsevad väljaanded on läbi aegade saanud mitmelt poolt süüdistusi kallutatuses: küll on neid süüdistatud liigses parempoolsuses, viimasel ajal aga on rohkem kuulda süüdistusi liigses liberalismi pooldamises. Et kumbki Eesti suurem meediaettevõte Ekspress Grupp ja Postimees Grupp ei ole oma maailmavaadet välja kuulutanud, vaid nimetavad oma väljaandeid erapooletuks ajakirjanduseks, kõlab selline väide ükskõik kumma kontserni pihta käiva süüdistusena. Kui aga näiteks vaadata meie kauge partneri USA ühiskonnas toimuvat, võib täheldada, et sealne meediakultuur on praeguseks kujunenud välja hoopiski meist erinevaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles