Meedialiit taunib ajakirjanike ja väljaannete ignoreerimist

Alice Lokk
, reporter
Copy
Eesti meediaettevõtete liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja.
Eesti meediaettevõtete liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja. Foto: Raul Mee

Eesti meediaettevõtete liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja, milles taunib ajakirjanike küsimuste ignoreerimist ja arrogantset suhtumist väljaannetesse.

Pressiteates seisab, et meedialiit väljendab oma kirjas muret Eesti Vabariigi valitsuses tekkinud olukorra pärast, kus ministrid ei vasta pressikonverentsile akrediteeritud ajakirjanike küsimustele (Delfi ja rahandusminister Martin Helme näide), suhtuvad ajakirjanikesse ja kirjastustesse arrogantselt ning levitavad isikliku poliitilise kasu nimel valet.

Meediaettevõtete liit märkis pöördumises, et seisab kõigi oma liikmete ja sõnavabaduse eest ning peab lubamatuks Eesti suurima uudisteportaali Delfi nimetamist libauudiste levitajaks ning valitsuse liikmete üleskutseid teatud väljaandeid mitte lugeda ja tellida. "Samuti taunime olukorda, kus valitsuse liikmed ajakirjanike küsimusi ignoreerivad ja naeruvääristavad," on kirjas pöördumises.

Meediaettevõtete liit tuletab peaministrile meelde, et ajakirjandus teenib avalikkuse huvi infot saada ja rahval on õigus hankida infot ajakirjanduse kaudu.

Liit avaldab lootust, et selline olukord enam ei kordu ning peaminister valitsuse juhina pöörab ka valitsuse liikmete tähelepanu sellele, et need ajakirjandusega korrektselt suhtleksid ning kõiki ajakirjanikke ja väljaandeid võrdselt kohtleksid.

Neljapäevasel pressikonverentsil keeldus rahandusminister Martin Helme vastamast Delfi ajakirjaniku küsimusele Porto Franco kinnisvaraarendusele laenu andmise kohta, nimetades Delfit libauudiseid tootvaks portaaliks. Peaminister Ratas Helme avaldust ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles